Arròs negre amb sepionets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Isaac Sabrià
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Sala Gran, Llofriu (Girona)
- Informació nutricional -Obre
Elaboració rica en hidrats de carboni ja que te l'arròs com a ingredient principal. La tinta l'enriqueix de algunes vitamines i mineralsAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a l'arròs negre:
- 1 sèpia mitjana
- oli d'oliva
- 2 cebes de Figueres
- /4 de pebrot verd
- /4 de pebrot vermell
- 1 copeta de vi blanc
- sal i sucre
- 1 tomàquet ratllat natural
- 4 espàrrecs verds
- 340 g d'arròs semillarg de Pals
- 2 l de fumet vermell
- 2 bosses de tinta
- Puré de bròquil:
- una quarta part d'un bròquil
- 80 g de nata líquida
- Sepionets de Palamós:
- 300 g de sepionets
- cullerada d'oli d'all i julivert
PREPARACIÓ
Per fer el sofregit, daureu una sípia tallada en un cassó amb una mica d'oli i sal.
Quan estigui daurada, afegiu-hi la ceba picada i els pebrots picats. Deixeu-ho coure tot junt a foc mitjà fins que quedi ben ros. Tot seguit, afegiu-hi el vi blanc i remeneu-ho una mica. Quan el vi blanc s'hagi evaporat, incorporeu-hi el tomàquet ratllat i una cullerada de sucre. Deixeu-ho coure a foc baix durant 20 minuts.Per fer el puré de bròquil, escaldeu el bròquil en un cassó amb iagua bullint. Després escorreu l'aigua, afegiu-hi la crema de llet i deixeu-ho reduir. Quan estigui ben espès, tritureu-ho amb un túrmix.A continuació, poseu el sofregit en una cassola, afegiu-hi els espàrrecs verds tallats i l'arròs, i remeneu-ho. Tot seguit, afegiu el fumet vermell calent i la tinta, i deixeu-ho coure a foc fort durant 5 minuts. Després, abaixeu el foc i deixeu-ho coure 15 minuts més a foc baix.Mentrestant, salteu els sepionets en una paella amb oli.I ja per acabar, emplateu l'arròs negre al cantó del puré, poseu-hi els sepionets a sobre i guarniu el plat amb un rajolí d'oli d'all i julivert.
Quan estigui daurada, afegiu-hi la ceba picada i els pebrots picats. Deixeu-ho coure tot junt a foc mitjà fins que quedi ben ros. Tot seguit, afegiu-hi el vi blanc i remeneu-ho una mica. Quan el vi blanc s'hagi evaporat, incorporeu-hi el tomàquet ratllat i una cullerada de sucre. Deixeu-ho coure a foc baix durant 20 minuts.Per fer el puré de bròquil, escaldeu el bròquil en un cassó amb iagua bullint. Després escorreu l'aigua, afegiu-hi la crema de llet i deixeu-ho reduir. Quan estigui ben espès, tritureu-ho amb un túrmix.A continuació, poseu el sofregit en una cassola, afegiu-hi els espàrrecs verds tallats i l'arròs, i remeneu-ho. Tot seguit, afegiu el fumet vermell calent i la tinta, i deixeu-ho coure a foc fort durant 5 minuts. Després, abaixeu el foc i deixeu-ho coure 15 minuts més a foc baix.Mentrestant, salteu els sepionets en una paella amb oli.I ja per acabar, emplateu l'arròs negre al cantó del puré, poseu-hi els sepionets a sobre i guarniu el plat amb un rajolí d'oli d'all i julivert.