Arròs melós de colomí i múrgoles

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavier Sender
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Fonda España

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 500 g arròs bomba
  • 1/2 colomí per persona
  • 1 pebrot verd
  • 50 g múrgoles de temporada
  • 150 g escalunyes
  • salsa de tomàquet
  • pebre
  • sal
  • oli d'oliva
  • Per al brou de carn:
  • 1 jarret de vedella de 1/2 kg
  • 1 cua de bou
  • 3 ossos de genoll de vedella
  • 2 pastanagues
  • 2 cebes
  • 100 g cigrons

PREPARACIÓ

Per començar, en una olla amb aigua freda poseu el jarret, els cigrons crus, la cua i els ossos del genoll, les cebes i les pastanagues i deixeu-ho coure durant 4 hores. Quan ja estigui a punt, coleu el brou i reserveu-lo en calent.

A continuació, en una cassola amb una mica d'oli fregiu el colomí tallat a trossos i prèviament salpebrat. Quan estigui dauradet, retireu-lo de la cassola i reserveu-lo. Tot seguit, a la mateixa cassola, sofregiu l'escalunya picada. Quan estigui transparent, afegiu-hi el pebrot verd tallat a dauets i deixeu-ho sofregir tot junt durant 20 minuts. Després, poseu-hi la salsa de tomàquet, remeneu-ho bé, afegiu-hi l'arròs i mulleu-ho amb el brou que havíeu fet (el doble de caldo que de quantitat d'arròs). Un cop arrenqui el bull, rectifiqueu-ho de sal i pebre i abaixeu el foc perquè es faci uniformement durant 11 minuts. Finalment, afegiu-hi el colomí i les múrgoles crues i deixeu-ho reduir un parell de minuts fins que quedi sec.

I ja per acabar, ja el podeu emplatar o servir-lo en la mateixa cassola.