Arròs melós amb moixernons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Lacambra
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Catalina, Barcelona
INGREDIENTS
- 320 g d'arròs
- 25 g de moixernons secs
- 2 cebes
- 1,5 l de fumet
- 8 escamarlans
- 1 cullerada de salsa de soja
- oli d'oliva verge
- sal
- sal Maldon
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb una mica d'oli i un raig d'aigua, confiteu la ceba tallada a la juliana.
Quan estigui ben daurada, afegiu-hi l'arròs i els moixernons i deixeu-lo coure un parell de minuts. Després, cobriu-ho tot amb fumet i deixeu-ho coure durant 15 minuts, amb el cassó tapat. A continuació, torneu a cobrir l'arròs amb el suquet, afegiu-hi la salsa de soja, rectifiqueu-ho de sal, tapeu el cassó i deixeu-ho coure durant 15 minuts més.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu les cues dels escamarlans, pelades i salades.
I ja per acabar, emplateu l'arròs, poseu-hi els escamarlans a sobre i guarniu-los amb una mica de sal Maldon.
Quan estigui ben daurada, afegiu-hi l'arròs i els moixernons i deixeu-lo coure un parell de minuts. Després, cobriu-ho tot amb fumet i deixeu-ho coure durant 15 minuts, amb el cassó tapat. A continuació, torneu a cobrir l'arròs amb el suquet, afegiu-hi la salsa de soja, rectifiqueu-ho de sal, tapeu el cassó i deixeu-ho coure durant 15 minuts més.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu les cues dels escamarlans, pelades i salades.
I ja per acabar, emplateu l'arròs, poseu-hi els escamarlans a sobre i guarniu-los amb una mica de sal Maldon.