Arròs melós amb carxofes

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    8 carxofes        

    5 calçots

    900 ml brou de pollastre

    400 g arròs  bomba    

    80 g mantega     

    1 ou

    1 filet d'anxova

    1 gra d'all

    1 llimona

    Julivert

    Oli OVE

    Sal

    Pebre blanc

     

PREPARACIÓ

  1. Fem tres rentades a l'arròs amb aigua mineral.
  2. Netegem, pelem i tallem a rodelles 5 calçots. Els posem a suar en una cassola amb un raig d'oli OVE, a foc molt baix.
  3. Pelem, tallem puntes i traiem les barbes de 8 carxofes. Les deixem a vuitens i les reservem en un atuell amb aigua, el suc d'una llimona i unes branques de julivert. Així no s'ennegreixen i es mantenen fermes.
  4. Quan el calçot estigui caramel·litzat, apugem el foc i hi afegim l'arròs. Ho salpebrem amb pebre negre i hi fem unes voltes que s'integri tot bé. Hi afegim les carxofes, ho integrem bé i hi aboquem el brou bullint. Ha de coure a foc fort 14 minuts. Passat aquest temps, hi afegim la mantega tallada a trossets i el julivert picat. Ho embolcallem amb la cullera perquè la mantega es vagi desfent. Ho tapem amb un drap humit i ho deixem reposar durant 2 minuts.
  5. Fem una maionesa amb un ou, sal, pebre blanc, un filet d'anxova prèviament tallat, un gra d'all, una bona quantitat d'oli d'oliva verge extra i unes gotes de llimona. Ho batem fins aconseguir la textura que volem.
  6. Servim l'arròs amb una mica de maionesa per damunt i pebre blanc.
Anar al contingut