Arròs melós amb carxofes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
8 carxofes
5 calçots
900 ml brou de pollastre
400 g arròs bomba
80 g mantega
1 ou
1 filet d'anxova
1 gra d'all
1 llimona
Julivert
Oli OVE
Sal
Pebre blanc
PREPARACIÓ
- Fem tres rentades a l'arròs amb aigua mineral.
- Netegem, pelem i tallem a rodelles 5 calçots. Els posem a suar en una cassola amb un raig d'oli OVE, a foc molt baix.
- Pelem, tallem puntes i traiem les barbes de 8 carxofes. Les deixem a vuitens i les reservem en un atuell amb aigua, el suc d'una llimona i unes branques de julivert. Així no s'ennegreixen i es mantenen fermes.
- Quan el calçot estigui caramel·litzat, apugem el foc i hi afegim l'arròs. Ho salpebrem amb pebre negre i hi fem unes voltes que s'integri tot bé. Hi afegim les carxofes, ho integrem bé i hi aboquem el brou bullint. Ha de coure a foc fort 14 minuts. Passat aquest temps, hi afegim la mantega tallada a trossets i el julivert picat. Ho embolcallem amb la cullera perquè la mantega es vagi desfent. Ho tapem amb un drap humit i ho deixem reposar durant 2 minuts.
- Fem una maionesa amb un ou, sal, pebre blanc, un filet d'anxova prèviament tallat, un gra d'all, una bona quantitat d'oli d'oliva verge extra i unes gotes de llimona. Ho batem fins aconseguir la textura que volem.
- Servim l'arròs amb una mica de maionesa per damunt i pebre blanc.