Arròs mediterrani de verdures i olives

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Quim Marquès
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Suquet de l'Almirall, Barcelona
  • Informació nutricional
    +Obre

    Com el nom del plat indica és una elaboració pròpia de la dieta mediterrània ja que el formen vegetals, cereals i oli d'oliva, així que col·labora a disminuir el rics de patir malalties cardiovasculars.

INGREDIENTS

  • 320 g d'arròs
  • 2 cebes tendres
  • 2 carbassons
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 2 pastanagues
  • 1 porro
  • 2 tomàquets de pera madurs
  • 1 tija d'api
  • 1 tija de fonoll
  • 1 branqueta de farigola
  • 1 fulla de llorer
  • 2 grans d'all
  • 2 patates
  • 50 g d'olives verdes
  • 50 g d'olives d'Aragó
  • sal i pebre en gra
  • oli d'oliva
  • picada d'all i julivert

PREPARACIÓ

Per fer el brou, poseu les pastanagues, el porro, l'api, les patates, una ceba, el fonoll, el llorer i la farigola en un cassó amb aigua bullint i deixeu-ho coure durant una mitja horeta.

Mentrestant, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu el carbassó picat, la ceba picada, el pebrot picat, el tomàquet picat i els alls picats. Quan estigui tot dauradet, rectifiqueu-ho de sal i pebre, afegiu-hi l'arròs i deixeu-lo sofregir un parell de minuts més.

A continuació, poseu-hi el brou i les olives triturades i deixeu-ho coure durant 15 minuts més.

Finalment, afegiu-hi la picada d'all i julivert, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un parell de minuts més i ja el podeu emplatar.