Arròs mariner amb castanyons i cloïsses

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Josep Bayerri
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Botavara, L'Ampolla

INGREDIENTS

  • brou de peix
  • 4 grapats d'arròs
  • cloïsses
  • 300 g de castanyons (sèpies petites)
  • 2 grans d'all
  • 1 ceba
  • julivert
  • 1 pebrot
  • 3 o 4 tomàquets pelats
  • pebre roig dolç
  • safrà
  • oli
  • sal
  • 1 cullerada de romesco

PREPARACIÓ

Per començar, sofregiu els castanyons en una cassola amb oli roent.
Quan estiguin ben sofregits, reserveu-los en un plat. Per fer el sofregit, a la mateixa cassola afegiu-hi l'all picat, la ceba picada, el pebrot picat i el tomàquet triturat, i remeneu-ho. Quan el sofregit estigui a punt, incorporeu-hi una mica de julivert, l'arròs, els castanyons i el romesco. Quan estigui tot ben sofregit, afegiu-hi el fumet de peix, el pebre roig i el safrà. Deixeu-ho coure durant 15 minuts. I ja, per acabar, incorporeu les cloïsses a la cassola i espereu que s'obrin. Finalment, ja podreu emplatar-ho.