Arròs integral amb fruita seca
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Montserrat Ballart (treballadora familiar de Malgrat de Mar)
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
INGREDIENTS
- Ingredients ecològics per a 4 persones:
- Per a l'arròs:
- 2 gotets d'arròs integral
- aigua (pot ser brou)
- sal
- Per fer la marinada:
- 1/3 got d'oli extra verge
- 1 c/s de mostassa
- 1 llimona
- 1 c/c de farigola
- 1/2 c/c pebre vermell picant
- 1 c/c de curri
- polsim de pebre negre
- polsim de sal
- Per al sofregit:
- 2 c/s de mantega
- mitja tassa d'ametlles crues pelades
- mitja tassa de nous pelades
- 1 ceba mitjana picada
- 1 gra d'all picat
- 1 tronquet d'api
- 1 alvocat tallat a daus
PREPARACIÓ
Per començar, poseu l'arròs cru en aigua i deixeu-l'hi durant unes dues hores perquè s'estovi. Després, escorreu-lo i bulliu-lo amb una mica de sal, partint d'aigua bullent, durant 30 minuts. Seguidament, escorreu-lo, refresqueu-lo sota l'aixeta i reserveu-lo.
Per fer la marinada, poseu en un bol l'oli, la mostassa, el suc de la llimona, la farigola, el pebre vermell, el curri, el pebre negre i la sal, remeneu-ho bé, afegiu-hi l'arròs, barregeu-ho tot i reserveu-ho tapat amb paper film a la nevera unes 6 hores.
Per fer el sofregit, talleu les nous a quarts, poseu-les, juntament amb les ametlles, en una paella amb la mantega desfeta, deixeu-les-hi uns 30 segons, fins que s'enrosseixin, retireu-les i reserveu-les.
A continuació, piqueu la ceba, un gra d'all i l'api i fregiu-ho tot a la paella de les nous i les ametlles durant un parell de minuts, fins que la ceba quedi tova, blanquejada.
Mentrestant, talleu l'alvocat a daus. Quan els ingredients de la paella estiguin gairebé a punt, els últims 30 segons, afegiu-hi l'alvocat. Finalment, poseu-hi l'arròs i salteu-ho tot junt durant un parell de minuts.
I ja per acabar, poseu l'arròs en un motlle metàllic al centre del plat, desemmotlleu-lo i serviu-lo com un timbalet amb una branqueta de farigola al damunt.
Per fer la marinada, poseu en un bol l'oli, la mostassa, el suc de la llimona, la farigola, el pebre vermell, el curri, el pebre negre i la sal, remeneu-ho bé, afegiu-hi l'arròs, barregeu-ho tot i reserveu-ho tapat amb paper film a la nevera unes 6 hores.
Per fer el sofregit, talleu les nous a quarts, poseu-les, juntament amb les ametlles, en una paella amb la mantega desfeta, deixeu-les-hi uns 30 segons, fins que s'enrosseixin, retireu-les i reserveu-les.
A continuació, piqueu la ceba, un gra d'all i l'api i fregiu-ho tot a la paella de les nous i les ametlles durant un parell de minuts, fins que la ceba quedi tova, blanquejada.
Mentrestant, talleu l'alvocat a daus. Quan els ingredients de la paella estiguin gairebé a punt, els últims 30 segons, afegiu-hi l'alvocat. Finalment, poseu-hi l'arròs i salteu-ho tot junt durant un parell de minuts.
I ja per acabar, poseu l'arròs en un motlle metàllic al centre del plat, desemmotlleu-lo i serviu-lo com un timbalet amb una branqueta de farigola al damunt.