Arròs integral amb fruita seca

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Montserrat Ballart (treballadora familiar de Malgrat de Mar)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Ingredients ecològics per a 4 persones:
  • Per a l'arròs:
  • 2 gotets d'arròs integral
  • aigua (pot ser brou)
  • sal
  • Per fer la marinada:
  • 1/3 got d'oli extra verge
  • 1 c/s de mostassa
  • 1 llimona
  • 1 c/c de farigola
  • 1/2 c/c pebre vermell picant
  • 1 c/c de curri
  • polsim de pebre negre
  • polsim de sal
  • Per al sofregit:
  • 2 c/s de mantega
  • mitja tassa d'ametlles crues pelades
  • mitja tassa de nous pelades
  • 1 ceba mitjana picada
  • 1 gra d'all picat
  • 1 tronquet d'api
  • 1 alvocat tallat a daus

PREPARACIÓ

Per començar, poseu l'arròs cru en aigua i deixeu-l'hi durant unes dues hores perquè s'estovi. Després, escorreu-lo i bulliu-lo amb una mica de sal, partint d'aigua bullent, durant 30 minuts. Seguidament, escorreu-lo, refresqueu-lo sota l'aixeta i reserveu-lo.

Per fer la marinada, poseu en un bol l'oli, la mostassa, el suc de la llimona, la farigola, el pebre vermell, el curri, el pebre negre i la sal, remeneu-ho bé, afegiu-hi l'arròs, barregeu-ho tot i reserveu-ho tapat amb paper film a la nevera unes 6 hores.

Per fer el sofregit, talleu les nous a quarts, poseu-les, juntament amb les ametlles, en una paella amb la mantega desfeta, deixeu-les-hi uns 30 segons, fins que s'enrosseixin, retireu-les i reserveu-les.

A continuació, piqueu la ceba, un gra d'all i l'api i fregiu-ho tot a la paella de les nous i les ametlles durant un parell de minuts, fins que la ceba quedi tova, blanquejada.

Mentrestant, talleu l'alvocat a daus. Quan els ingredients de la paella estiguin gairebé a punt, els últims 30 segons, afegiu-hi l'alvocat. Finalment, poseu-hi l'arròs i salteu-ho tot junt durant un parell de minuts.

I ja per acabar, poseu l'arròs en un motlle metàl•lic al centre del plat, desemmotlleu-lo i serviu-lo com un timbalet amb una branqueta de farigola al damunt.