Arròs de xampinyons

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Cruz
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: L'Angle, Sant Fruitós de Bages
  • Informació nutricional
    -Obre

    El parmesà és un formatge de pasta dura amb una elevada proporció en nutrients ja que els seu contingut aquós és escàs i especialment ric en calci.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 12 xampinyons
  • 300 g d'arròs arborio o bomba del Delta
  • 600 ml d'aigua mineral
  • 80 ml de vi blanc sec
  • 30 cl de salsa de soja
  • 40 g de mantega
  • 40 g de nata fresca
  • 1 c/s d'oli d'oliva arbequina
  • 1 ceba
  • 80 g formatge parmesà
  • fulles de ruca
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, barregeu l'aigua i la salsa de soja en un bol, remeneu-ho bé i reserveu-ho. A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi els xampinyons picats i una mica de mantega i deixeu-ho sofregir durant un parell de minuts.

Seguidament, poseu-hi el vi blanc i deixeu-lo reduir. Després, afegiu-hi l'arròs, salteu-lo un parell de minuts més, cobriu-lo amb la barreja d'aigua i soja i deixeu-ho coure durant 14 minuts. Tot seguit, rectifiqueu-ho de sal i pebre, poseu-hi una mica de parmesà ratllat, la nata fresca i una mica més de mantega, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure dos minuts més.Finalment, talleu uns quants xampinyons a làmines ben fines, ratlleu una mica de parmesà, amaniu-ho tot amb sal i oli i reserveu-ho.

I ja per acabar, emplateu l'arròs, poseu-hi la ruca i els xampinyons amb el parmesà per sobre i amaniu el plat amb una mica d'oli d'oliva.
Anar al contingut