Arròs de xai i vi
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Juan Diego Sánchez-Luna
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: 20 a la Rambla, Tarragona
- Informació nutricional -Obre
Una ració de xai conté el 100% del requeriments diaris de zinc, mineral que estimula la gana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 400 g arròs bomba
- 4 alls tendres
- 3 cebes
- 200 g de coll de xai
- vi negre (DO Montsant)
- sal i oli
- aigua
- Per al brou de carn:
- 1/4 de gallina/pollastre
- 2 ossos de genoll de vedella
- romaní i farigola
- pinyes verdes
- 4 pastanagues
- 1 patata
- aigua
PREPARACIÓ
Per fer el brou de carn, poseu els ossos, la gallina, la vedella, el pollastre, les verdures, les pinyes, el romaní i la farigola en una olla, afegiu-hi aigua freda, feu el brou a foc lent, 2 hores com a mínim, coleu-lo i reserveu-lo.
A continuació, poseu el coll de xai a coure amb oli, aigua i sal al forn durant 2h i 30 minuts a 150 graus. Quan estigui cuit el coll de xai, desosseu-lo i talleu-lo a trossos petits.
Tot seguit, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu l'all tendre i la ceba tallada petita. Quan la ceba sigui cuita, afegiu-hi el coll de xai i l'arròs, remeneu-ho fins que el gra s'hagi amarat bé de tot, aboqueu-hi el vi negre i deixeu-ho reduir. Finalment, aneu afegint-hi el brou, a mesura que es vagi absorbint, fins que s'acabi la cocció, aproximadament uns 20 minuts, i us quedi ben melós.
I ja per acabar, poseu l'arròs en una copa, enceneu una branca de romaní, punxeu-la a dins la copa, tapeu-ho amb film, deixeu-ho aromatitzar durant 5 minuts, destapeu-ho i ja ho podeu servir. Es degusta com una copa de vi.
A continuació, poseu el coll de xai a coure amb oli, aigua i sal al forn durant 2h i 30 minuts a 150 graus. Quan estigui cuit el coll de xai, desosseu-lo i talleu-lo a trossos petits.
Tot seguit, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu l'all tendre i la ceba tallada petita. Quan la ceba sigui cuita, afegiu-hi el coll de xai i l'arròs, remeneu-ho fins que el gra s'hagi amarat bé de tot, aboqueu-hi el vi negre i deixeu-ho reduir. Finalment, aneu afegint-hi el brou, a mesura que es vagi absorbint, fins que s'acabi la cocció, aproximadament uns 20 minuts, i us quedi ben melós.
I ja per acabar, poseu l'arròs en una copa, enceneu una branca de romaní, punxeu-la a dins la copa, tapeu-ho amb film, deixeu-ho aromatitzar durant 5 minuts, destapeu-ho i ja ho podeu servir. Es degusta com una copa de vi.