Arròs de sushi

INGREDIENTS

  • ¿ kg d'arròs
  • ¿ l d'aigua
  • 1 fulla d'alga kombu
  • 1 got de sake
  • Per a l'awasezu 1 got gros de vinagre d'arròs 150 g de sucre Una culleradeta de sal

PREPARACIÓ

1. Renteu l'arròs sota un bon raig d'aigua i escorreu-lo. Repetiu l'operació unes quantes vegades fins que els grans quedin nets de midó.



2. Col·loqueu l'arròs en un recipient amb aigua –tanta com arròs hi hàgiu posat- i afegiu-hi l'alga, després de netejar-la amb un drap. Tapeu-ho i reserveu-ho durant més de mitja hora.



3. Quan hagi passat aquesta estona, afegiu-hi el got de sake i poseu-lo al foc ben tapat.



4. Just abans que bulli, retireu la fulla d'alga, abaixeu el foc i deixeu que es cogui.



5. Poseu l'arròs ja cuit al handai (un gran bol de fusta no envernissat). Regueu-lo amb l'awasezu i remeneu-ho tot junt amb una espàtula de fusta fent suaus moviments horitzontals per tal que els grans se separin. Aquest procés s'ha de fer quan l'arròs s'acabi de coure i encara sigui calent, perquè quedi brillant i ben amanit.