Arròs de roger

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Arròs de roger
  • (per a 2 persones)
  • fetge de moll
  • cebes petites
  • 1 moll o roger
  • 120 g d'arròs carnirolio
  • 360 ml de fumet de peix de roca
  • 1 ou
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

1. Rostim a la planxa les espines i el cap del peix, fins que quedi tot ben torrat i cruixent.
2. Triem un recipient de vidre ample i fondo, posem a dins les espines i el cap i hi afegim les branquetes de julivert i unes làmines d'all.
3. Ho cobrim tot amb oli i fiquem el recipient al forn, a 100 graus, al voltant de 45 minuts. Així n'obtindrem un oli confitat.
4. Posem una cassola de ferro al foc, piquem una ceba mentre s'escalfa la cassola i l'hi daurem amb una mica d'oli.
5. Posem el fumet a escalfar en un cassó fins que arrenqui el bull.
6. Aboquem l'arròs a la cassola amb un raig de l'oli confitat i l'enrossim.
7. Afegim el fumet a l'arròs de la cassola i ho salem. Fem bullir el fumet per coure l'arròs.
9. Escalfem una planxa i fem els lloms de moll per les dues bandes. Els reservem.
10. Fonem una mica de mantega en una paella i hi coem el fetge.
11. Barregem la resta de la mantega amb el fetge i ho triturem tot junt per aconseguir una mescla uniforme.
12. Afegim la barreja a la cassola i deixem coure l'arròs fins que arribi al punt que ens agrada.
13. Per preparar una maionesa que acompanyi el plat, passem per la batedora elèctrica l'oli confitat amb un ou.
14. Emplatem l'arròs, col·loquem al damunt els lloms de moll i acompanyem el plat amb la maionesa.