Arròs de refetons

  • Programa:
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Informació nutricional
    +Obre

    El calamar és ric en proteïnes de bona assimilació i conté iode, un mineral que participa en el funcionament normal del sistema nerviós.

INGREDIENTS

  • 300 g d'arròs

    potes i aletes d'un quilo de calamars

    8 mandonguilles

    5 cullerades de ceba caramel·litzada

    1 gra d'all

    pebre negre

    oli d'oliva verge extra

    1 got de vi blanc

    1 got de vi ranci

    1 polsim de sal

    900 ml de brou de carn

    900 ml de fumet

    una branca de farigola

PREPARACIÓ

En una paella hi enrossim les potes i les aletes de calamar amb un raig d'oli d'oliva verge extra.

Un cop ros, hi tirem primer la ceba caramel·litzada i després l'all tallat en quadradets petits. Hi sumem la branca de farigola.

Tot seguit hi tirem el vi blanc i el vi ranci i deixem que evapori una mica l'alcohol.

Deixem enrossir l'arròs una mica i afegim el brou de carn i el fumet calents.

Remenem fins que l'arròs absorbeixi tot el líquid, uns 13 minuts aproximadament.

Hi afegim les mandonguilles (que ja tenim cuites i a la nevera), i deixem l'arròs, farigola, brou, fumet i mandonguilles al foc un parell de minuts.

Apaguem el foc i ho deixem reposar uns tres minuts.

Emplatem i ja ho podem servir.