Arròs de rap i llagostins

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Santi Colominas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Toc, Barcelona

INGREDIENTS

  • 350 g d'arròs bomba
  • 1 ceba, 2 tomàquets
  • 1 pebrot verd, 1 pebrot vermell
  • 1 l de fumet de peix
  • 200 g de llom de rap
  • 8 llagostins
  • copa de conyac
  • oli, sal, pebre i cibulet
  • Per a la picada:
  • 1 nyora
  • safrà, cibulet
  • el fetge del rap rostit
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per fer el carpaccio de llagostins, poseu els llagostins pelats i sense cap sobre un paper d'estrassa, cobriu-los amb un altre paper d'estrassa, aixafeu-ho bé amb un corró i poseu-ho al congelador.

Quan estigui ben congelat, traieu els papers i talleu-ho amb un motllo rodó.

Per fer el carpaccio de rap, emboliqueu el llom de rap amb paper film fent un cilindre, premeu-ho bé i fiqueu-ho al congelador. Quan estigui ben congelat, traieu el paper film i talleu-lo a rodanxes ben fines.

Per fer la picada, poseu en un bol el fetge de rap, la carn de la nyora, el safrà, el cibulet picat i l'oli d'oliva i tritureu-ho tot amb el morter.

A continuació, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu la ceba, els tomàquets, el pebrot verd i el pebrot vermell, tot tallat ben petit, durant unes 3 hores.

Seguidament, afegiu-hi la picada i l'arròs i deixeu-ho coure durant uns 3 minuts. Després, poseu-hi el fumet de peix i deixeu-ho coure tot junt durant 20 minuts.

Per fer el suquet de llagostins, en una paella amb oli ben calent, salteu els caps dels llagostins durant un parell de minuts.

Tot seguit, afegiu-hi el conyac i l'aigua i deixeu-ho coure un parell de minuts més. Finalment, poseu-ho en un bol, tritureu-ho tot amb el túrmix i coleu-ho.

I ja per acabar, poseu les rodanxes de carpaccio de rap al fons del plat, poseu-hi un motllo a sobre, farciu-lo amb l'arròs, desemmotlleu-lo, cobriu-lo amb el carpaccio de llagostins, amaniu-ho tot amb una mica d'oli, pebre, sal i cibulet i al voltant salseu-ho amb el suquet de llagostins.