Arròs de pollastre amb nyàmeres

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Dina Piera
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: L'Ó

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 400 g d'arròs de gra rodó
  • 1,5 l de caldo de pollastre
  • 1 ceba
  • 1 all
  • 1 pebrot verd
  • flors i brots tendres
  • 100 g de nyàmeres
  • 200 g d'aletes de pollastre
  • Per a la picada:
  • 1 all
  • 20 g de julivert
  • 1 nyora
  • 50 g de pa fregit
  • 100 g d'oli
  • Lactonesa de farigola:
  • 1 gra d'all
  • 50 g llet
  • 250 g d'oli
  • Sal

PREPARACIÓ

Per començar, peleu les nyàmeres, poseu-les en un cassó amb aigua freda i sal i feu-les coure durant 30 minuts fins que estiguin tendres. Després, escorreu-les, talleu-les en daus petits, salteu-los en una paella amb oli i sal i reserveu-ho.

A continuació, poseu en una cassó el brou de pollastre i les aletes i deixeu-les coure durant una hora. Després coleu-ho, reserveu el brou, desosseu les aletes i enrossiu-les en una paella amb una mica d'oli i sal.

Per fer l'arròs, en una cassola de ferro colat, amb un xic d'oli, hi sofregim l'all picat petit fins que agafi color. Quan estigui ros, incorporeu-hi la ceba picada i deixeu-la enrossir uns 35 minuts. Incorporeu-hi el pebrot verd tallat molt petit i deixeu-ho confiar a foc lent durant uns 30 minuts.

Per fer la picada, poseu al got de la batedora la polpa de la nyora, el julivert, el pa fregit i l'oli i tritureu-ho. Incorporeu aquesta picada a la cassola i remeneu-ho. Tot seguit, afegiu-hi l'arròs i remeneu-ho. Finalment afegiu-hi el caldo bullent i deixeu-ho coure 20 minuts. Deixeu-lo reposar 5 minuts abans de servir-lo.

Per fer la lactonesa de farigola, poseu en un got de batedora la llet i l'all i tritureu-ho. Aneu-hi afegint l'oli, que haurà estat aromatitzant en fred 24 hores amb farigola, fins que munteu la lactonesa. Finalment, rectifiqueu-ho de sal.

I ja per acabar, feu unes llàgrimes al plat amb la lactonesa i poseu-hi l'arròs al damunt. Poseu-hi per sobre les aletes rostides i els daus de nyàmera. Podeu guarnir el plat amb un rajolí d'oli de tòfones i unes quantes flors i brots tendres.