Arròs de perdiu

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per a dues persones:
  • 1 perdiu
  • 500 cl de caldo d'au
  • 150 g d'arròs
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 100 g de sofregit
  • 2 avellanes
  • 1/2 copeta de conyac
  • 1 brot de romaní fresc
  • 1 gra d'all

PREPARACIÓ

1. Demaneu al botiguer que talli la carcanada en trossets petits. Si no, talleu-la amb unes tisores de carnisser.
2. En un cassó ample d'acer inoxidable, daureu-la fins que sigui ben rossa, i mulleu-ho amb el caldo d'au. Deixeu-ho bullir a foc suau 30 minuts.
3. Talleu els pebrots a dauets petits.
4. Piqueu l'all i talleu el fetge a bocins petits.
5. Escalfeu el forn a 180ºC.
6. Comencem: En una paella que pugui anar al forn, daureu les cuixes de la perdiu fins que siguin ben rosses.
7. Afegiu-hi els pebrots, i daureu-los durant 1 minut.
8. Afegiu-hi el sofregit i, acte seguit, l'arròs.
9. Enrossiu-ho lleugerament, reserveu-ho.
10. Per fer la picada:
a. Poseu una paella petita al foc i daureu l'all amb una mica d'oli.
b. Afegiu-hi el fetge de la perdiu, salpebreu-ho i deixeu que es dauri.
c. Flamegeu-ho amb el brandi i deixeu-ho reduir.
d. Tritureu el contingut de la paella amb les fulles de romaní, les avellanes i una mica del caldo amb la batedora fins que quedi una crema uniforme.
11. Coeu l'arròs i el caldo a foc fort. Mulleu l'arròs amb el caldo, afegiu-hi la picada, controleu el punt de sal, moveu-ho bé, poseu-hi els pits (que tenen un punt de cocció bastant més curt que les cuixes) amb la pell cap enlaire, i fiqueu-ho al forn 10-12 minuts.
12. Després, traieu-ho i tapeu-ho perquè s'acabi de coure l'arròs.
13. Al cap de 5 minuts, gaudireu d'aquest arròs. Emplateu-ho i disfruteu.