Arròs de perdiu i sípia
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Roca
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El celler de Can Roca, Girona
INGREDIENTS
- 2 perdius
- 400 g d'arròs
- la polpa d'un tomàquet madur
- 2 cebes
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 3 grans d'all
- 300 g de salsitxes petites
- oli d'oliva
- sal
- 1,2 l de brou de perdius i pollastre
- 100 g de sípia neta
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb una mica d'oli salteu la perdiu, ja desossada i tallada a trossos, i les salsitxes també tallades a trossos.
Quan estigui tot ben dauradet, retireu-ho i, a la mateixa cassola, poseu-hi la ceba, els alls i els pebrots picats i deixeu-ho sofregir a foc suau durant una hora. A continuació, afegiu-hi la polpa de tomàquet, la perdiu, les salsitxes, l'arròs i el brou, i deixeu-ho coure tot junt a foc suau durant 15 minuts. Finalment, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure dos minuts més.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu la sípia tallada a rodanxes molt fines.
I ja per acabar, emplateu l'arròs i poseu-hi les rodanxes de sípia a sobre.
Quan estigui tot ben dauradet, retireu-ho i, a la mateixa cassola, poseu-hi la ceba, els alls i els pebrots picats i deixeu-ho sofregir a foc suau durant una hora. A continuació, afegiu-hi la polpa de tomàquet, la perdiu, les salsitxes, l'arròs i el brou, i deixeu-ho coure tot junt a foc suau durant 15 minuts. Finalment, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure dos minuts més.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu la sípia tallada a rodanxes molt fines.
I ja per acabar, emplateu l'arròs i poseu-hi les rodanxes de sípia a sobre.