Arròs de perdiu i sípia

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Roca
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El celler de Can Roca, Girona

INGREDIENTS

  • 2 perdius
  • 400 g d'arròs
  • la polpa d'un tomàquet madur
  • 2 cebes
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • 3 grans d'all
  • 300 g de salsitxes petites
  • oli d'oliva
  • sal
  • 1,2 l de brou de perdius i pollastre
  • 100 g de sípia neta

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb una mica d'oli salteu la perdiu, ja desossada i tallada a trossos, i les salsitxes també tallades a trossos.
Quan estigui tot ben dauradet, retireu-ho i, a la mateixa cassola, poseu-hi la ceba, els alls i els pebrots picats i deixeu-ho sofregir a foc suau durant una hora. A continuació, afegiu-hi la polpa de tomàquet, la perdiu, les salsitxes, l'arròs i el brou, i deixeu-ho coure tot junt a foc suau durant 15 minuts. Finalment, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure dos minuts més.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu la sípia tallada a rodanxes molt fines.

I ja per acabar, emplateu l'arròs i poseu-hi les rodanxes de sípia a sobre.