Arròs de pelletes de bacallà

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Clotet
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Paco Meralgo, Barcelona

INGREDIENTS

  • 400 g d'arròs bomba
  • 300 g de morro de bacallà
  • 100 g d'espinacs frescos
  • 100 g de cigrons cuits
  • 100 g de pèsols
  • 4 alls tendres
  • les pells del bacallà
  • fumet de peix
  • Per al fumet:
  • 1/2 kg de peix de roca
  • 1 cabeça d'alls
  • 2 nyores
  • 2 cebes
  • 2 cullerades de salsa de tomàquet
  • 1 picada d'alls, ametlles torrades, julivert i safrà

PREPARACIÓ

Per fer el fumet, bulliu en una olla amb aigua el peix de roca durant 45 minuts.
Després, afegiu-hi les nyores fregides i picades, la salsa de tomàquet, les cabeces d'all fregides, la ceba tallada ben petita i la picada que haureu preparat amb alls, ametlles torrades, julivert i safrà. Deixeu-ho coure durant una hora tot junt i coleu-ho.

A continuació, daureu els alls picats, el bacallà esqueixat i els espinacs en una paella amb oli. Quan estigui tot ben sofregit, tireu-hi l'arròs i sofregiu-lo una mica. Després, incorporeu-hi el fumet calent i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts.

Mentrestant, fregiu les pells del bacallà en una paella amb una mica d'oli fins que quedin ben torrades.

I ja per acabar, rectifiqueu l'arròs de sal i afegiu-hi els cigrons, els pèsols i les pells del bacallà torrades. Deixeu-ho coure al forn a 200 graus durant uns 5 o 6 minuts i ja podreu emplatar-ho.