Arròs de peix

  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Marc Joli
  • Dificultat: Alta
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • 500gr d'arròs bomba
  • 2 litres de brou de peix
  • 400gr. de marca de sèpia
  • 80gr. de picada de nyora
  • Mig pebrot verd
  • 8 gambes, escamarlà o crustaci
  • 8 cloïsses
  • 8 Musclos

PREPARACIÓ

  1. En una paellera: rossejar lleugerament els crustacis amb un raig d'oli d'oliva i reservar.
  2. A continuació: tirar-hi l'arròs, el pebrot verd tallat a daus , la picada de nyora i sofregir una mica l'arròs.
  3. Afegim la marca de sèpia i remenem una mica.
  4. Seguidament afegim el brou calent, remenem lleugerament i ho deixem coure a foc fort 10 minuts.
  5. Per acabar, afegim els crustacis i els moluscs (que teniem reservats) a sobre l'arròs i deixem acabar la coció durant 8 minuts més a foc lent.

PER FER EL BROU 

4 litres d'aigua
500gr d'espines de peix
peix de roca
Cap de rap
Crancs
Mitja cabeça d'alls
1 porro
1 tomàquet madur
1 fulla de llor
Sal

Elaboració
En una olla alta, afegir un raig d'oli i els grans d'all. Deixar rossejar. A continuació afegim el peix i també el deixam rossejar. Seguidament afegim les verdures i ho deixem rossejar tot junt. Finalment afegim l'aigua i ho deixem bullir fins que redueixi a la meitat aproximadament.

 

PER FER LA MARCA DE SÈPIA
1 unitat de sèpia fresca d'entre 500 a 800gr. la peça
1 Ceba de Figueres mitjana
6 grans d'all
5 tomàquets madurs

Elaboració:
Netejar la sèpia i guardar el fetge.
Sofregim la sèpia en una cassola, hi afegim la ceba triturada amb l'all i un cop ben rossejat afegim el tomàquet triturat i ho deixem reduïr a foc lent.

 

PER FER LA PICADA DE NYORA
6 grans d'all
1 nyora
Julivert
Safrà
Un raig d' Oli d'oliva

Elaboracio:
Triturar els ingredients amb el turmix

Anar al contingut