Arròs de pagès amb calamars de llauna

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Les cols

INGREDIENTS

  • 400 g d'arròs bomba de Pals
  • 200 g de calamar farcit en conserva (dues llaunes)
  • 200 g de calamar en tinta a trossos en conserva (dues llaunes)
  • 150 g de salsitxes
  • 1 l d'aigua
  • 2 cebes dolces
  • 2 pebrots verds ("bitxos verds")
  • 2 carxofes
  • 2 c/s d'oli d'oliva verge extra
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb oli sofregiu la carxofa tallada a dauets i la salsitxa tallada a rodanxes.

Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi la ceba picada i el bitxo verd picat i deixeu-ho sofregir tot junt a foc suau. Quan estigui tot ben ros, poseu-hi els calamars tallats a rodanxes i l'arròs, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts.

A continuació, rectifiqueu-ho de sal, cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho coure durant 18 minuts.

Finalment, retireu-ho del foc i deixeu-ho reposar durant 3 minuts més.

I ja per acabar, emplateu l'arròs.