Arròs de muntanya

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pep Ramos
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: L'era d'en Jaume

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 350 g d'arròs de gra rodó
  • 1 botifarra negra
  • 1/2 conillet de bosc
  • 1/2 pollastre de casa
  • 4 múrgoles
  • 250 g de barreja de bolets
  • 200 g de cargols bullits
  • 1,5 l de brou d'olla
  • 1 ceba
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 1 tòfona negra
  • 3 alls
  • oli d'oliva, sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, salteu les múrgoles en una cassola amb una mica d'oli. Quan estiguin dauradetes, retireu-les de la cassola i reserveu-les.

A continuació, poseu a la cassola la botifarra, el pollastre i el conill, tot tallat a trossos, i deixeu-ho coure fins que s'enrosseixi. Després, retireu-ho tot de la cassola i reserveu-ho.

Tot seguit, a la mateixa cassola, sofregiu la ceba, els alls i els pebrots, tot tallat a dauets.

Mentrestant, poseu a escalfar el brou en un cassó.

Quan el sofregit estigui dauradet, afegiu-hi els bolets barrejats tallats a trossos i els cargols i deixeu-ho coure un parell de minuts. Seguidament, poseu-hi la botifarra, el pollastre, el conill i l'arròs, apugeu el foc, remeneu-ho bé durant un parell de minuts més, aboqueu-hi el brou ben calent i deixeu-ho coure durant 18 minuts. Finalment, poseu-hi les múrgoles, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure un parell de minuts.

I ja per acabar, emplateu l'arròs i ratlleu-hi una mica de tòfona pel damunt.
Anar al contingut