Arròs de muntanya amb costella de porc i bolets

  • Programa: Caçadors de bolets
  • Cuiner: Jordi Pujol, cuiner de l'Hostal Centre Montsec (Llimiana)
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Costella de porc
  • Ceba
  • Pebrot verd
  • Pebrot vermell
  • Arròs
  • Brou de carn
  • Rovellons
  • Camagrocs
  • Llenegues
  • Llengües de bou
  • Una mica de tomàquet

PREPARACIÓ

1. Sofregim la costella de porc en una cassola de fang durant cinc minuts. Un cop s'hagi enrossit, hi afegim la ceba, el pebrot verd i el vermell, tot ben picat. Ho remenem i ho deixem sofregir uns minuts.
2. Després hi afegim els bolets: rovellons, camagrocs, llenegues i llengües de bou. És important tallar-los ben finets, així suen més ràpid i deixen l'aigua abans.
3. Hi afegim mitja cullerada de tomàquet.
4. Barregem el sofregit de costella i bolets amb l'arròs cru durant un minut.
5. Ho tapem tot amb un brou de carn i deixem que faci xup-xup durant 15 minuts, si fem el plat en una cassola de fang, i durant 20 minuts si la cassola és metàl·lica.