Arròs de mar i muntanya

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Arròs de mar i muntanya
  • (per a 2 persones)
  • 8 escamarlans
  • 2 cuixes de pintada
  • fetge de la pintada
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • 2 cebes
  • 3 tomàquets de pera
  • 1 pot petit de fesols Santa Pau
  • julivert picat
  • brins de safrà
  • 1 gra d'all
  • ametlles torrades
  • 100 g d'arròs carnirolio
  • 1 cullerada de pebre vermell mòlt
  • 500 ml d'aigua

PREPARACIÓ

1. Posem la cassola a escalfar al damunt de la graella i hi afegim un bon raig d'oli. Daurem els caps dels escamarlans i els esclafem una mica amb una cullera.
2. Piquem les cebes i les reservem.
3. Retirem els caps d'escamarlans i daurem la pintada amb una mica de pebre i sal.
4. Quan s'hagi rostat la pintada, hi afegim la ceba picada i el pebrot verd a dauets.
5. Afegim el pebrot vermell a dauets quan al ceba sigui daurada.
6. Hi tirem, ara, el pebrot vermell mòlt al damunt de les verdures perquè no es cremi.
7. Ratllem els tomàquets al damunt de la cassola.
8. Removem tots els ingredients de la cassola i deixem que el tomàquet s'acabi de coure.
9. Afegim l'aigua a la cassola i, quan bulli, hi tirem l'arròs. Posem el punt de sal.
10. Deixem que es cogui tot entre 10 i 15 minutets i hi afegim les mongetes.
11. Per a la picada, posem oli en una paelleta petita i hi fregim unes làmines d'all.
12. Afegim el fetge, la sal i el pebre a la paelleta.
13. Piquem al morter les ametlles i hi afegim el contingut de la paella. Hi tirem una miqueta d'oli i acabem de desfer la picada.
14. Afegim la picada a la cassola.
15. Esperem que es cogui l'arròs uns 4 minuts més i ja el tindrem.
16. Fem els escamarlans amb una mica de pebre a la brasa i els posem a dins de la cassola.