Arròs de gambes a la planxa

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Herrera
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Manairó, Barcelona

INGREDIENTS

  • 350 g d'arròs bomba
  • 250 g de ceba
  • 2 grans d'all
  • 4 gambes fresques
  • 1/2 manat de julivert
  • 100 g de cap i pota bullida
  • 1 tassa d'oli d'oliva verge
  • 150 g de tomàquets madurs
  • sal
  • sal Maldon

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada a foc molt suau fins que quedi ben caramel•litzada.

A continuació, afegiu-hi el tomàquet picat i deixeu-ho coure tot durant mitja hora més.

Seguidament, poseu-hi el cap i pota tallat a daus i l'arròs. Quan estigui ben ros afegiu-hi l'aigua, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure.

Mentrestant, en una planxa amb una mica d'oli i sal Maldon salteu les cues de gamba pelades i els caps de les gambes.

Tot seguit, agafeu els caps, poseu-los en un bol i aixafeu-los per treure'n tot el suc.

Finalment, en un altre bol, poseu-hi l'arròs i el suc dels caps i remeneu-ho tot bé.

Per fer l'oli d'all i julivert, poseu en un bol l'all picat, el julivert picat i l'oli i remeneu-ho bé amb una forquilla.

I ja per acabar, emplateu l'arròs al centre del plat, poseu-hi les cues de gamba a sobre i salseu-ho tot amb l'oli d'all i julivert.