Arròs de crancs de roca

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Batet
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Cucanya, Vilanova i la Geltrú

INGREDIENTS

  • 400 g de crancs de roca
  • 400 g d'arròs
  • 150 g de sípia
  • 2 l de fumet de peix de roca
  • 1 pebrot vermell
  • 1 ceba mitjana
  • 2 carxofes
  • 50 g de polpa de tomàquet
  • 1 tasseta d'oli d'oliva
  • julivert
  • 2 grans d'all
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb oli sofregiu-hi els crancs durant un parell de minuts.
Quan ja estiguin daurats, retireu-los i reserveu-los. A la mateixa cassola sofregiu-hi la ceba picada. Quan estigui rossa, afegiu-hi la polpa de tomàquet i la sípia tallada a daus i deixeu-ho coure durant uns 15 minuts. Tot seguit, poseu-hi el pebrot i les carxofes tallades a trossos petits i deixeu-ho coure un parell de minuts més. A continuació, afegiu-hi l'arròs i el fumet de peix, i deixeu-ho coure.

Per fer la picada, poseu en un morter el julivert picat i els grans d'all, i tritureu-ho bé. Després, barregeu-hi una mica de fumet de peix i remeneu-ho bé.

Finalment, dos minuts abans d'acabar la cocció de l'arròs, aboqueu la picada a la cassola, remeneu-ho bé i afegiu-hi els crancs.