Arròs de congre amb bròquil

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Per a esportistes
  • Informació nutricional
    +Obre

    El congre és un peix molt apreciat que destaca per ser dels peixos més rics en vitamina A i també pel seu contingut en vitamina D.

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per al fumet:
  • 2 kg de congre
  • 1 porro
  • 1 pastanaga
  • 1 branca d'api en cru
  • 2 grans d'all
  • julivert
  • 2 fulles de llorer
  • farigola
  • oli d'oliva
  • vi blanc
  • Per a l'arròs:
  • 360 g arròs carnaroli
  • 60 g de bròquil
  • 80 g de congre net d'espina
  • 1 all
  • 1 porro
  • 1 got petit de vi blanc
  • oli oliva verge extra
  • 1 c/c de mantega

PREPARACIÓ

Per fer el fumet, poseu en una cassola la part d'espines del congre tallades a rodanxes, i sofregiu-les a foc fort, amb oli d'oliva. Quan s'hagin enrossit, retireu-les i, a la mateixa cassola poseu-hi els alls tallats a làmines. Seguidament, afegiu-hi també el porro, la pastanaga i l'api, tot tallat a rodanxes, i deixeu-ho sofregir tot junt. Quan les verdures agafin color, desglaceu-ho amb el vi blanc. Quan el vi hagi reduït, afegiu-hi el congre, cobriu-ho tot amb aigua mineral i deixeu-ho coure 25 minuts. Passat aquest temps, poseu-hi el llorer, la farigola i el julivert, retireu-ho del foc i deixeu-ho infusionar 25 minuts més.

A continuació, per fer l'arròs, sofregiu l'all picat en una paella amb oli d'oliva. Quan comenci a agafar color, afegiu-hi el porro, també picat, abaixeu el foc i deixeu-ho sofregir tot junt durant 3 o 4 minuts. Després, poseu-hi el vi i l'arròs, mulleu-ho amb el fumet calent i aneu afegint-hi més fument a mesura que l'arròs en necessiti. Quan faci 15 minuts que s'està coent l'arròs, afegiu-hi el congre i el bròquil tallat en petits brots, deixeu-ho coure tot junt durant 3 minuts més, retireu-ho del foc i deixeu-ho reposar. Finalment, afegiu a la cassola una cullerada petita de mantega i un raig d'oli d'oliva.

I ja per acabar, ja podeu servir l'arròs.