Arròs de ceps amb cloïsses

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Josep Tallón
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Tallón, Olesa de Montserrat (Barcelona)
  • Informació nutricional
    -Obre

    El consum d'arròs de 2 a 4 vegades a la setmana, s'aconsella a tota la població i especialment a les persones que pateixen d'hipertensió arterial.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g d'arròs bomba
  • 4 ceps de mida mitjana
  • 12 llagostins
  • 8 alls tendres
  • 2 pebrots verds
  • 8 alls secs
  • 4 tomàquets vermells
  • 2 calamars grossos
  • 200 g de cloïssa gallega
  • oli d'oliva verge
  • sal marina

PREPARACIÓ

Per fer el fumet, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu els caps dels llagostins.
Quan estiguin ben rossos, afegiu-hi aigua i deixeu-ho coure a foc suau.Mentrestant, en una cassola amb una mica d'oli d'oliva sofregiu els alls tendres picats, els pebrots picats i els alls secs. Quan estiguin ben daurats, afegiu-hi els ceps tallats a trossos i els calamars tallats a tires. Després, poseu-hi el tomàquet ratllat i deixeu-ho coure una estona. Tot seguit, afegiu-hi l'arròs, remeneu-ho bé, cobriu-ho tot amb el fumet ja colat i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts. Finalment, rectifiqueu-ho de sal, afegiu-hi les cues de llagostí pelades i les cloïsses i deixeu-ho coure durant 5 minuts més.
Anar al contingut