Arròs de bacallà amb ceps

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Piqué
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ruccula, Barcelona

INGREDIENTS

  • 400 g d'arròs
  • 2 pebrots verds
  • 2 tomàquets
  • 1 gotet d'oli
  • 200 g de ceps trossejats (congelats)
  • 150 g de bacallà
  • 2 grans d'all
  • 1 l de fumet
  • 1 culleradeta de sal

PREPARACIÓ

Comenceu aquest plat confitant el bacallà amb oli d'oliva i 2 grans d'all a foc mitjà.
Quan comenci a agafar escalfor, retireu-lo del foc. Mentrestant, aprofiteu per preparar el sofregit. Poseu una mica d'oli en una cassola i daureu-hi l'all picat. Després fregiu-hi també el pebrot verd (tallat ben petit i sense pell). Un cop el pebrot s'hagi fet una mica, afegiu-hi la ceba picada. Quan la tingueu ben daurada, incorporeu-hi el tomàquet natural ratllat. Deixeu-lo coure i després tireu-hi els ceps confitats (escaldeu-los amb aigua i sal, escorreu-los i coeu-los amb oli d'oliva, farigola i all). Quan el sofregit tingui una textura semblant a la de la confitura, poseu-hi l'arròs i feu-lo enrossir uns 2 minuts. Tireu-hi el fumet (fet amb un sofregit de ceba, all, tomàquet, espines de bacallà i amb l'aigua d'escaldar els ceps). Deixeu que bulli uns 5 minuts, rectifiqueu-ho de sal i pebre, incorporeu-hi el bacallà esmicolat i acabeu-ho de coure al forn uns 10 minuts a 180 graus. Abans de servir l'arròs, deixeu-lo reposar uns 2 minuts.