Arròs d'ànec i salsafins

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els salsifins són una arrel comestible, del grup de les verdures com els naps o les pastanagues, amb gran quantitat d'aigua, fibra i minerals, de baixa aportació calòrica.

INGREDIENTS

  • 400 g d'arròs montsianell  

    800 g de brou de verdures i ànec (50 minuts a l'olla exprés posant en blanc col, pastanaga, una cabeça d'alls, porro, julivert, farigola i els ossos de l'ànec)

    2 cuixes d'ànec                           

    2 tomàquets

    2 cebes

    1 ou

    3 salsafins                      

    7 fulles de borraines

    espigalls

    100 g de farina

    vi ranci

    oli OVE

    sal 

    pebre negre

    farina

    ratlladura de llimona

    1 cullerada de llevat en pols

    oli OVE

    100 g aigua mineral

    1 gra d'all

    julivert

    menta

PREPARACIÓ

  1. Tallem a trossos 2 cuixes d'ànec prèviament desossades -però amb pell-. Les marquem en una paella de ferro amb un rajolí d'oli OVE i les salpebrem. Les reservem.
  2. Tallem dues cebes a la microbrunesa i les posem a enrossir en la mateixa paella on hem fet les cuixes.
  3. Ratllem dos tomàquets i els afegim a la mateixa paella. Ho remenem tot.
  4. Hi afegim un rajolí de vi ranci, deixem que s'evapori l'alcohol i hi afegim l'ànec que hem reservat.
  5. Netegem els 400 g d'arròs.
  6. Afegim a la paella l'arròs net i el deixem enrossir.
  7. Pelem i tallem tres salsafins a macedònia i els afegim a la paella.
  8. Dins un morter fem una picada amb julivert, menta, un gra d'all i oli OVE. Un cop feta l'afegim a la paella.
  9.  Afegim 800 g de brou calent d'ànec i verdures i un polsim de sal.
  10. Separem unes fulles de l'espigall i les afegim a la paella.
  11. Deixem que faci xup-xup 8 minuts sense deixar de remenar-ho.
  12. Batem en un bol 1 ou i hi afegim 100 g d'aigua mineral i la ratlladura d'una llimona. Ho remenem.
  13. Afegim al bol 100 g de farina tamisada i 1 cullera de llevat en pols. Ho remenem.
  14. Posem la paella amb l'arròs i l'ànec al forn ja escalfat. La deixarem 7 minuts a 220º.
  15. Posem una paella a escalfar amb oli OVE.
  16. Enfarinem les 7 fulles de borraines.
  17. Passem les fulles per la massa d'arrebossar i les fregim.
  18. Assequem les fulles amb paper absorbent per evitar que quedin massa olioses i les salpebrem.
  19. Posem les fulles arrebossades per sobre de la paella i llest!