Arròs d'ànec i salsafins
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els salsifins són una arrel comestible, del grup de les verdures com els naps o les pastanagues, amb gran quantitat d'aigua, fibra i minerals, de baixa aportació calòrica.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
400 g d'arròs montsianell
800 g de brou de verdures i ànec (50 minuts a l'olla exprés posant en blanc col, pastanaga, una cabeça d'alls, porro, julivert, farigola i els ossos de l'ànec)
2 cuixes d'ànec
2 tomàquets
2 cebes
1 ou
3 salsafins
7 fulles de borraines
espigalls
100 g de farina
vi ranci
oli OVE
sal
pebre negre
farina
ratlladura de llimona
1 cullerada de llevat en pols
oli OVE
100 g aigua mineral
1 gra d'all
julivert
menta
PREPARACIÓ
- Tallem a trossos 2 cuixes d'ànec prèviament desossades -però amb pell-. Les marquem en una paella de ferro amb un rajolí d'oli OVE i les salpebrem. Les reservem.
- Tallem dues cebes a la microbrunesa i les posem a enrossir en la mateixa paella on hem fet les cuixes.
- Ratllem dos tomàquets i els afegim a la mateixa paella. Ho remenem tot.
- Hi afegim un rajolí de vi ranci, deixem que s'evapori l'alcohol i hi afegim l'ànec que hem reservat.
- Netegem els 400 g d'arròs.
- Afegim a la paella l'arròs net i el deixem enrossir.
- Pelem i tallem tres salsafins a macedònia i els afegim a la paella.
- Dins un morter fem una picada amb julivert, menta, un gra d'all i oli OVE. Un cop feta l'afegim a la paella.
- Afegim 800 g de brou calent d'ànec i verdures i un polsim de sal.
- Separem unes fulles de l'espigall i les afegim a la paella.
- Deixem que faci xup-xup 8 minuts sense deixar de remenar-ho.
- Batem en un bol 1 ou i hi afegim 100 g d'aigua mineral i la ratlladura d'una llimona. Ho remenem.
- Afegim al bol 100 g de farina tamisada i 1 cullera de llevat en pols. Ho remenem.
- Posem la paella amb l'arròs i l'ànec al forn ja escalfat. La deixarem 7 minuts a 220º.
- Posem una paella a escalfar amb oli OVE.
- Enfarinem les 7 fulles de borraines.
- Passem les fulles per la massa d'arrebossar i les fregim.
- Assequem les fulles amb paper absorbent per evitar que quedin massa olioses i les salpebrem.
- Posem les fulles arrebossades per sobre de la paella i llest!