Arròs cremós de cresta de gall i carreretes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Pallàs
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Big Ben, Golmés (Lleida)
INGREDIENTS
- 400 g d'arròs bomba
- 1 l de brou de pollastre
- 1 ceba
- 1 pot de crestes de gall confitades
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- 50 g de formatge Idiazabal
- 4 cullerades de nata líquida
- 4 cullerades de mantega
- sal
- pebre
- cebollí
- 400 g de carreretes
- oli
PREPARACIÓ
Per començar, sofregiu la ceba picada en una paella amb una mica d'oli.
Quan estigui daurada, incorporeu-hi les crestes de gall tallades a dauets, les carreretes i remeneu-ho. Mentrestant, escalfeu la nata líquida en un cassó, afegiu-hi el formatge ratllat i deixeu-lo desfer. A continuació, afegiu l'arròs al sofregit. Aneu-hi incorporant el brou a mesura que el vagi absorvint. Tot seguit, salteu, en una paella, unes crestes que haureu reservat per la decoració. I ja, per acabar, afegiu mantega i una mica de formatge a l'arròs, i remeneu-ho. Emplateu-ho i decoreu-ho amb una mica d'escuma d'Idiazabal.
Quan estigui daurada, incorporeu-hi les crestes de gall tallades a dauets, les carreretes i remeneu-ho. Mentrestant, escalfeu la nata líquida en un cassó, afegiu-hi el formatge ratllat i deixeu-lo desfer. A continuació, afegiu l'arròs al sofregit. Aneu-hi incorporant el brou a mesura que el vagi absorvint. Tot seguit, salteu, en una paella, unes crestes que haureu reservat per la decoració. I ja, per acabar, afegiu mantega i una mica de formatge a l'arròs, i remeneu-ho. Emplateu-ho i decoreu-ho amb una mica d'escuma d'Idiazabal.