Arròs cremós de calamarsets i formatge
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carl Borg
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Andaira, Barcelona
INGREDIENTS
- 300 g d'arròs de Pals
- 100 g de manxego curat
- 20 g de fulles d'alfàbrega fresca
- oli d'oliva verge
- suc de mitja llimona i la seva ratlladura
- sal
- 1/2 kg de calamarsets
- 1 porro
- 2 cullerades de sofregit de tomàquet
- 1 cullerada de tinta de sèpia
- Per al brou:
- 1/4 de gallina
- 300 g de costelló de porc
- 1 ceba, 1 porro, 1 pastanaga
- 1 tija d'api
- 3 grans d'all
- 1/4 de kg de cigrons
- sal
PREPARACIÓ
Per fer el brou, poseu en una olla amb aigua la ceba, el porro, la pastanaga, l'api
la gallina, el costelló de porc, els alls, els cigrons i la sal, i deixeu-ho coure durant unes 4 hores.
Mentrestant, en un cassó amb una mica d'oli, sofregiu el porro picat. Quan estigui daurat, afegiu-hi els calamarsets, el sofregit de tomàquet, la tinta de sèpia i l'arròs. Remeneu-ho i deixeu-ho coure un parell de minuts. A continuació, afegiu-hi el brou i deixeu-ho coure durant 15 minuts. Seguidament, poseu-hi el formatge manxego ratllat, la ratlladura de llimona amb el suc, rectifiqueu-ho de sal i remeneu-ho bé. Finalment, retireu-lo del foc i deixeu-lo reposar un parell de minuts.
I ja per acabar, emplateu l'arròs i guarniu el plat amb unes fulles d'alfàbrega fresca i un raig d'oli.
la gallina, el costelló de porc, els alls, els cigrons i la sal, i deixeu-ho coure durant unes 4 hores.
Mentrestant, en un cassó amb una mica d'oli, sofregiu el porro picat. Quan estigui daurat, afegiu-hi els calamarsets, el sofregit de tomàquet, la tinta de sèpia i l'arròs. Remeneu-ho i deixeu-ho coure un parell de minuts. A continuació, afegiu-hi el brou i deixeu-ho coure durant 15 minuts. Seguidament, poseu-hi el formatge manxego ratllat, la ratlladura de llimona amb el suc, rectifiqueu-ho de sal i remeneu-ho bé. Finalment, retireu-lo del foc i deixeu-lo reposar un parell de minuts.
I ja per acabar, emplateu l'arròs i guarniu el plat amb unes fulles d'alfàbrega fresca i un raig d'oli.