Arròs cremós de calamarsets i formatge

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Carl Borg
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Andaira, Barcelona

INGREDIENTS

  • 300 g d'arròs de Pals
  • 100 g de manxego curat
  • 20 g de fulles d'alfàbrega fresca
  • oli d'oliva verge
  • suc de mitja llimona i la seva ratlladura
  • sal
  • 1/2 kg de calamarsets
  • 1 porro
  • 2 cullerades de sofregit de tomàquet
  • 1 cullerada de tinta de sèpia
  • Per al brou:
  • 1/4 de gallina
  • 300 g de costelló de porc
  • 1 ceba, 1 porro, 1 pastanaga
  • 1 tija d'api
  • 3 grans d'all
  • 1/4 de kg de cigrons
  • sal

PREPARACIÓ

Per fer el brou, poseu en una olla amb aigua la ceba, el porro, la pastanaga, l'api
la gallina, el costelló de porc, els alls, els cigrons i la sal, i deixeu-ho coure durant unes 4 hores.

Mentrestant, en un cassó amb una mica d'oli, sofregiu el porro picat. Quan estigui daurat, afegiu-hi els calamarsets, el sofregit de tomàquet, la tinta de sèpia i l'arròs. Remeneu-ho i deixeu-ho coure un parell de minuts. A continuació, afegiu-hi el brou i deixeu-ho coure durant 15 minuts. Seguidament, poseu-hi el formatge manxego ratllat, la ratlladura de llimona amb el suc, rectifiqueu-ho de sal i remeneu-ho bé. Finalment, retireu-lo del foc i deixeu-lo reposar un parell de minuts.

I ja per acabar, emplateu l'arròs i guarniu el plat amb unes fulles d'alfàbrega fresca i un raig d'oli.