Arròs cremós de bolets i espàrrecs verds

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Nando Jubany
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Jubany, Calldetenes (Osona)

INGREDIENTS

  • 8 espàrrecs de marge
  • 250 g de múrgoles
  • 140 g de mantega
  • 2 escalunyes
  • 140 g de parmesà
  • 400 g d'arròs
  • 1 l de suc de rostit
  • sal
  • pebre
  • oli

PREPARACIÓ

Per començar, sofregiu els espàrrecs i els bolets en un cassó amb mantega.
Després afegiu-hi l'escalunya picada, la sal i el pebre blanc mòlt. A continuació, salteu uns espàrrecs en una paella amb oli a foc baix. Aquests espàrrecs els farem servir per decorar el plat. Tot seguit, afegiu l'arròs al sofregit i remeneu-ho. Després incorporeu-hi el suc del rostit calent i deixeu-ho bullir durant uns 15 minuts. Quan l'arròs estigui cuit, incorporeu-hi una mica de mantega i de parmesà, i torneu-ho a remenar. I ja, per acabar, emplateu l'arròs amb l'ajuda d'un motlle cilíndric, desemmotlleu l'arròs i disposeu-hi els espàrrecs saltats per sobre. Podeu decorar el plat amb unes virutes de parmesà.
Anar al contingut