Arròs cremós amb flors i cocotxes

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Arròs cremós amb flors i cocotxes
  • (per a 2 persones)
  • 8 cocotxes de bacallà
  • 3 escalunyes
  • 1 manat d'espàrrecs verds
  • 4 flors de carbassó
  • 1 manat de julivert
  • 120 g d'arròs carnirolio
  • farina d'arròs
  • oli de gira-sol
  • aigua

PREPARACIÓ

1.Per començar, tallem molt petites les escalunyes, tirem un rajolí d'oli a la paella i les fregim fins que quedin dauradetes.

2.Coem les cocotxes de bacallà: les posem en un caçó i les cobrim d'aigua freda, que fem escalfar sense que arribi a bullir.

3.Un cop cuites, traiem el caçó del foc i fem refredar les cocotxes dins la mateixa aigua. Un cop fredes, en separem el suquet i el reservem perquè el farem servir més tard per coure l'arròs.

4.Separem els carbassons de les flors i els tallem a daus; fem el mateix amb els espàrrecs.

5.Posem les verdures i l'arròs a la paella on tenim els escalunyes i hi afegim el brou.

6.Tallem les flors pel mig, les passem en sec per farina d'arròs i les fregim.

7.Marquem a la planxa les cocotxes de bacallà fins que quedin daurades.

8.Triturem fulles de julivert i les afegim a l'oli de gira-sol, per tenir un oli diferent. Piquem una mica de julivert i l'afegim a l'arròs.

9.Per acabar el plat, col·loquem les cocotxes a sobre d'un llit d'arròs i verdures, hi afegim un parell de flors de carbassó i hi tirem l'oli de gira-sol amb julivert a gust. Ja ho tenim!