Arròs, col i fesols
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Fran López
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Torreó de l'Indià
- Informació nutricional -Obre
Els peus de porc són un aliment ric en vitamina B1. Aquesta vitamina, com la majoria del grup B, és necessària per un a bon funcionalment del sistema nerviós i ajuda digerir els hidrats de carboni.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 300 g d'arròs bomba
- 100 g de col
- 100 g col llombarda
- 8 c/s de fesols cuits
- 1,5 l de caldo de porc
- 110 g de sofregit de tomàquet i ceba
- 25 g de mantega
- sal, oli i pebre
- 2 peus de porc (4 meitats) bullits
PREPARACIÓ
Per començar, desosseu els peus de porc, poseu-ne la meitat en una safata, premseu-los bé i deixeu-los refredar a la nevera.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la col i la col llombarda tallades a la juliana durant uns segons, reservant-ne un parell de fulles per a l'emplatat. Seguidament, afegiu-hi el sofregit de tomàquet i ceba, l'altra meitat dels peus de porc i l'arròs i deixeu-ho coure durant un parell de minuts. Després, poseu-hi els fesols i el caldo i deixeu-ho coure tapat durant 17 minuts. Quan ja estigui cuit, rectifiqueu-ho de sal i pebre, afegiu-hi la mantega i remeneu-ho bé fins que es desfaci.
Mentrestant, treieu els peus de porc de la nevera, talleu-ne un rectangle i fregiu-lo en una paella amb una miqueta d'oli fins que quedi ben torrat.
Finalment, en un cassó amb aigua bullint escaldeu un parell de fulles de col durant uns segons.
I ja per acabar, emplateu l'arròs, poseu-hi el rectangle de peu de porc a sobre i guarniu el plat amb les fulles de col escaldades.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la col i la col llombarda tallades a la juliana durant uns segons, reservant-ne un parell de fulles per a l'emplatat. Seguidament, afegiu-hi el sofregit de tomàquet i ceba, l'altra meitat dels peus de porc i l'arròs i deixeu-ho coure durant un parell de minuts. Després, poseu-hi els fesols i el caldo i deixeu-ho coure tapat durant 17 minuts. Quan ja estigui cuit, rectifiqueu-ho de sal i pebre, afegiu-hi la mantega i remeneu-ho bé fins que es desfaci.
Mentrestant, treieu els peus de porc de la nevera, talleu-ne un rectangle i fregiu-lo en una paella amb una miqueta d'oli fins que quedi ben torrat.
Finalment, en un cassó amb aigua bullint escaldeu un parell de fulles de col durant uns segons.
I ja per acabar, emplateu l'arròs, poseu-hi el rectangle de peu de porc a sobre i guarniu el plat amb les fulles de col escaldades.