Arròs, col i fesols

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Fran López
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Torreó de l'Indià
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els peus de porc són un aliment ric en vitamina B1. Aquesta vitamina, com la majoria del grup B, és necessària per un a bon funcionalment del sistema nerviós i ajuda digerir els hidrats de carboni.

INGREDIENTS

  • 300 g d'arròs bomba
  • 100 g de col
  • 100 g col llombarda
  • 8 c/s de fesols cuits
  • 1,5 l de caldo de porc
  • 110 g de sofregit de tomàquet i ceba
  • 25 g de mantega
  • sal, oli i pebre
  • 2 peus de porc (4 meitats) bullits

PREPARACIÓ

Per començar, desosseu els peus de porc, poseu-ne la meitat en una safata, premseu-los bé i deixeu-los refredar a la nevera.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la col i la col llombarda tallades a la juliana durant uns segons, reservant-ne un parell de fulles per a l'emplatat. Seguidament, afegiu-hi el sofregit de tomàquet i ceba, l'altra meitat dels peus de porc i l'arròs i deixeu-ho coure durant un parell de minuts. Després, poseu-hi els fesols i el caldo i deixeu-ho coure tapat durant 17 minuts. Quan ja estigui cuit, rectifiqueu-ho de sal i pebre, afegiu-hi la mantega i remeneu-ho bé fins que es desfaci.

Mentrestant, treieu els peus de porc de la nevera, talleu-ne un rectangle i fregiu-lo en una paella amb una miqueta d'oli fins que quedi ben torrat.

Finalment, en un cassó amb aigua bullint escaldeu un parell de fulles de col durant uns segons.

I ja per acabar, emplateu l'arròs, poseu-hi el rectangle de peu de porc a sobre i guarniu el plat amb les fulles de col escaldades.