Arròs caldós del Delta de l'Ebre (DOP) amb gambes

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joël Castanyé
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Resquitx, Golmés (Lleida)
  • Informació nutricional
    +Obre

    Plat principal ric en hidrats de carboni, aconsellem acompanyar-lo d'una amanida verda per a completar l'àpat.

INGREDIENTS

  • 4 gambes
  • 1 l de fumet de gambes
  • 50 g de ceba picada
  • julivert
  • 1 gra d'all
  • 1 gotet d'oli verge extra
  • 1 gotet de vi blanc
  • 240 g d'arròs del delta de l'Ebre (DOP)
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu les gambes senceres.
Quan estiguin daurades, retireu-les i reserveu-les. Després, a la mateixa cassola, sofregiu la ceba picada. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi el julivert picat, l'all picat i el vi blanc i deixeu-ho coure un parell de minuts. Seguidament, poseu-hi l'arròs, cobriu-lo amb el fumet de gamba i deixeu-ho coure tot junt durant 18 minuts a uns 90 graus. Finalment, rectifiqueu-ho de sal i pebre, afegiu-hi les gambes i deixeu-ho coure un parell de minuts més.