Arròs caldós del Delta de l'Ebre (DOP) amb gambes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joël Castanyé
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Resquitx, Golmés (Lleida)
- Informació nutricional -Obre
Plat principal ric en hidrats de carboni, aconsellem acompanyar-lo d'una amanida verda per a completar l'àpat.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 gambes
- 1 l de fumet de gambes
- 50 g de ceba picada
- julivert
- 1 gra d'all
- 1 gotet d'oli verge extra
- 1 gotet de vi blanc
- 240 g d'arròs del delta de l'Ebre (DOP)
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu les gambes senceres.
Quan estiguin daurades, retireu-les i reserveu-les. Després, a la mateixa cassola, sofregiu la ceba picada. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi el julivert picat, l'all picat i el vi blanc i deixeu-ho coure un parell de minuts. Seguidament, poseu-hi l'arròs, cobriu-lo amb el fumet de gamba i deixeu-ho coure tot junt durant 18 minuts a uns 90 graus. Finalment, rectifiqueu-ho de sal i pebre, afegiu-hi les gambes i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
Quan estiguin daurades, retireu-les i reserveu-les. Després, a la mateixa cassola, sofregiu la ceba picada. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi el julivert picat, l'all picat i el vi blanc i deixeu-ho coure un parell de minuts. Seguidament, poseu-hi l'arròs, cobriu-lo amb el fumet de gamba i deixeu-ho coure tot junt durant 18 minuts a uns 90 graus. Finalment, rectifiqueu-ho de sal i pebre, afegiu-hi les gambes i deixeu-ho coure un parell de minuts més.