Arròs caldós de gambes de Palamós amb botifarra negra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Toni Izquierdo
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Mas dels Arcs, Palamós
- Informació nutricional -Obre
Les gambes contenen proteïnes d'alta qualitat i molt poc greix. Les persones que tenen el colesterol elevat en poden menjar però haurien d'evitar xuclar-ne els caps.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 400 g d'arròs carneroli
- 2 cebes grosses
- 1 tomàquet madur
- 2 grans d'all picats
- julivert picat
- 100 g de caps de gambes
- 100 g de crancs
- 8 gambes de Palamós mitjanes o grosses
- 100 g de botifarra negra tallada a daus
- 1 l de brou de peix (no gaire concentrat)
- oli d'oliva
- sal
- Per a la picada:
- 4 ametlles torrades
- 2 grans d'all
- julivert
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb oli sofregiu la ceba picada durant uns 30, 40 minuts.
Seguidament, poseu-hi els caps de gamba, els crancs partits per la meitat, l'all i julivert picat i el tomàquet picat, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant 15 minuts. Després, passeu-ho pel colador xinès i reserveu-ho.
Per fer la picada, poseu en un bol les ametlles, els grans d'all i el julivert, piqueu-ho bé amb la mà de morter, afegiu-hi una mica de brou de peix, remeneu-ho bé i reserveu-ho.
A continuació, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu l'arròs durant un parell de minuts. Tot seguit, afegiu-hi el sofregit colat i el brou de peix i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts. Finalment, poseu-hi la botifarra tallada a daus, la picada, les gambes senceres, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure al forn durant 8 minuts a 200 graus.
I ja per acabar, guarniu la cassola amb una mica de julivert picat.
Seguidament, poseu-hi els caps de gamba, els crancs partits per la meitat, l'all i julivert picat i el tomàquet picat, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant 15 minuts. Després, passeu-ho pel colador xinès i reserveu-ho.
Per fer la picada, poseu en un bol les ametlles, els grans d'all i el julivert, piqueu-ho bé amb la mà de morter, afegiu-hi una mica de brou de peix, remeneu-ho bé i reserveu-ho.
A continuació, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu l'arròs durant un parell de minuts. Tot seguit, afegiu-hi el sofregit colat i el brou de peix i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts. Finalment, poseu-hi la botifarra tallada a daus, la picada, les gambes senceres, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure al forn durant 8 minuts a 200 graus.
I ja per acabar, guarniu la cassola amb una mica de julivert picat.