Arròs caldós amb verdures, xiitake i algues

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Teresa Carles
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Paradís

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per a l'arròs:
  • 400 g d'arròs de gra rodó
  • 1 ceba mitjana
  • 1 pebrot verd italià
  • 1 porro
  • 2 pastanagues
  • 100 g mongeta verda
  • 200 g de tomàquet madur
  • 200 g de xiiitake
  • 15 g d'algues hiziki
  • 20 ml salsa de soja
  • 60 ml de vi blanc
  • 2,4l de caldo vegetal
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre
  • farigola
  • Per a la picada:
  • 6 alls negres
  • 15 g d'avellanes
  • fulles de julivert
  • safrà

PREPARACIÓ

Per començar, poseu les algues en remull amb aigua calenta.

A continuació, en una cassola amb oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui ben rossa, afegiu-hi el porro tallat a rodanxes, el pebrot tallat a daus, la pastanaga tallada a mitges llunes i els xiitakes tallats a làmines i deixeu-ho sofregir una estona. Seguidament, incorporeu-hi el tomàquet ratllat i sofregiu-ho una estona més.

Mentrestant, escalfeu el caldo vegetal.

Per fer la picada, poseu els alls negres, les avellanes, el julivert i el safrà en un bol amb una mica de caldo vegetal i tritureu-ho amb la batedora.

A continuació, a la cassola del sofregit, poseu-hi l'arròs, rossegeu-lo durant uns minuts, aboqueu-hi el vi blanc, deixeu-lo reduir i afegiu-hi el caldo vegetal calent, les mongetes tallades a trossos, les algues, la salsa de soja, la farigola, la sal i el pebre i deixeu-ho bullir tot junt durant 15 minuts. Finalment, afegiu-hi la picada, rectifiqueu-ho de sal, si convé, i deixeu-ho coure entre 3 i 5 minuts més.

I ja per acabar, ja podeu emplatar l'arròs.