Arròs bullit a l'estil de Cap Verd (Arròs bullit a l'estil de Cap Verd) - Cap Verd
- Programa: Karakia
- Cuina: Mery Rute Andrade, Taradell
INGREDIENTS
- arròs (preferiblement de gra llarg)
- ceba
- aigua
- oli de gira-sol
- pastilla de brou concentrat
PREPARACIÓ
La quantitat dels ingredients dependrà del nombre de persones que n'hagin de menjar. La proporció que sol utilitzar la Mery és d'una mesura d'arròs per dues d'aigua.
En una cassola amb un raig d'oli de gira-sol, sofregiu-hi una mica de ceba tallada petita. Quan la ceba comenci a enrossir-se, aboqueu l'aigua a la cassola. Un cop l'aigua arrenqui el bull, afegiu l'arròs a la cassola i desfeu-hi una pastilla o mitja, segons el vostre gust, de concentrat de brou. Deixeu coure l'arròs a foc lent i amb la cassola tapada fins que s'hagi begut l'aigua.
La Mery ens va explicar que el sofregit també se sol fer de pebrot verd, de tomàquet... del que més agradi. D'aquesta manera, com que a Cap Verd d'arròs se'n menja cada dia, agafa diferents gustos.
En una cassola amb un raig d'oli de gira-sol, sofregiu-hi una mica de ceba tallada petita. Quan la ceba comenci a enrossir-se, aboqueu l'aigua a la cassola. Un cop l'aigua arrenqui el bull, afegiu l'arròs a la cassola i desfeu-hi una pastilla o mitja, segons el vostre gust, de concentrat de brou. Deixeu coure l'arròs a foc lent i amb la cassola tapada fins que s'hagi begut l'aigua.
La Mery ens va explicar que el sofregit també se sol fer de pebrot verd, de tomàquet... del que més agradi. D'aquesta manera, com que a Cap Verd d'arròs se'n menja cada dia, agafa diferents gustos.