Arròs bomba negre amb calamarcets

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Arròs bomba negre amb calamarcets
  • (per a 2 persones)
  • 1 bossa de saltat de verdures
  • 400 ml de fumet de peix
  • 150 g d'arròs bomba
  • picada d'all i julivert
  • 4 g de tinta de calamar
  • 3 calamars congelats

PREPARACIÓ

1. Triem una paellera ampla i plana que pugui anar al forn. Escalfem el forn a 200º C.
2. Netegem els calamarcets i en reservem només el cos, la cocotxa i les potes.
3. Fem un tall longitudinal al cos dels calamars perquè quedin oberts i plans. Ara els tallem a filets prims. Els reservem.
4. Les cocotxes i les potes les tallem a trossets.
5. Escalfem la paella, hi tirem un raig d'oli i marquem les potes i les cocotxes dels calamarcets. Els donem el punt de sal.
6. Escalfem el brou de peix en un cassó i li donem també el punt de sal.
7. Aboquem a la paella el saltat de verdures i, quan hagin deixat anar tota l'agua, hi aboquem l'arròs i la tinta de calamar, a la paellera. Barregem bé tots els ingredients.
8. Hi tirem el brou de peix, repartim bé els ingredients per tota la paellera i la posem al forn durant 15 minuts a 200º C.
9. Tapem la paellera amb un drap de cuina i deixem reposar l'arròs 3 minuts,.
10. Escalfem una paella, hi tirem un raig d'oli i hi aboquem els filets de calamar. Els saltem amb la picada d'all i julivert.
11. Per emplatar-ho, fem un llit d'arròs negre i hi col·loquem els filets de calamar al damunt.