Arròs amb xai i espècies

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Roger Martínez
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Mifanera, Barcelona

INGREDIENTS

  • 400 g d'arròs salvatge del Canadà
  • 400 g de mitjana de xai
  • 4 cebes tendres
  • 2 pebrots verds
  • 1/2 culleradeta de gingebre, curri, cúrcuma, pebrot vermell, pebre negre mòlt, pebre de Sichuan, cardamom, sucre morè
  • 1 culleradeta de sal fina
  • 1 cullerada de xarop de maduixa
  • 1 cullerada de salsa Joisin
  • 1 tassa de brou
  • 1 cullerada de blat de moro
  • oli de gira-sol

PREPARACIÓ

Talleu la mitjana de xai a tires i poseu-les en un bol.
Afegiu-hi el pebre negre, el curri, el sucre morè, el pebre de Sichuan, el cardamom, el gingebre, el pebrot vermell, la cúrcuma i un raig d'oli. Remeneu-ho bé i deixeu-ho marinar a la nevera durant 24 hores.

A continuació, poseu en una paella amb oli el xai marinat, el pebrot verd picat i la ceba picada. Remeneu-ho bé i afegiu-hi la salsa Joisin, el xarop de maduixa i el brou. Quan estigui ben cuit, lligueu la salsa amb blat de moro.

Mentrestant, ompliu un cassó amb oli de gira-sol i escalfeu-lo. Quan estigui ben calent, poseu l'arròs dins d'un colador i summergiu-lo dins del cassó durant uns segons, fins que l¿arròs es torni blanc. Escorreu l'arròs i deixeu-lo sobre un paper absorbent.

I ja per acabar, emplateu l'arròs i poseu-hi el xai amb la salsa pel damunt.