Arròs amb surenys i parmesà

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Manel Martí
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant del Col·legi d'arquitectes, Barcelona

INGREDIENTS

  • 300 g de surenys
  • 300 g d'arròs
  • 50 g de mantega
  • 1 ceba
  • 25 g de formatge parmesà
  • oli, sal i pebre
  • 1 l de brou d'aviram

PREPARACIÓ

En una cassola amb oli, caramel·litzeu-hi la ceba ben picada. I, quan la tingueu a punt, afegiu-hi els surenys.
Saleu-ho i deixeu-ho emulsionar. Mentrestant, foneu la mantega en una mantega i rossegeu-hi una mica l'arròs. Aneu-ho remenant. Després, incorporeu-hi el sofregit i seguiu-ho remenant. Un cop ho tingueu ben emulsionat, aboqueu-hi el brou de gallina. Quan arrenqui el bull, abaixeu el foc i deixeu-ho coure uns 12 minuts. Passat aquest temps, tireu-hi el parmesà ratllat i remeneu-ho durant 2 minuts. Eviteu que s'hi facin grumolls. Quan tingueu l'arròs a punt, deixeu-lo reposar un parell de minuts i ja podreu servir-lo.