Arròs amb sípia, ceps i gambes

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Quim Marquès
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Suquet de l'Almirall, Barcelona

INGREDIENTS

  • 8 gambes
  • 100 g de bolets
  • 12 sipietes
  • 1/2 kg de peix per al fumet
  • 1 all tendre
  • 1 ceba tendra
  • 1 pastanaga
  • 1 porro
  • 320 g d'arròs
  • 3 cebes
  • 1 pebrot verd
  • oli d'oliva
  • aigua
  • sal Per a la picada:
  • 1 gra d'all
  • julivert

PREPARACIÓ

Per fer el fumet de peix poseu oli en una olla i afegiu-hi les verdures.
Incorporeu-hi els bolets secs, els caps de les gambes, el peix de roca (conegut també com peix de sopa: caps de rap, crancs de riu, galeres...). Després afegiu-hi aigua, tapeu l'olla i deixeu-ho bullir 20 minuts. Per fer el sofregit de l'arròs poseu ceba i pebrot verd en una paella i deixeu-ho coure a foc lent. Quan tingueu el sofregit gairebé fet, afegiu-hi les sipietes (dues per persona). Després afegiu-hi els ceps remullats. Doneu-hi quatre voltes i afegiu-hi l'arròs (80 grams per persona). Incorporeu-hi 1/2 litre de brou per persona i deixeu-ho coure durant 20 minuts a foc viu. Mentrestant, podeu fer la picada d'all i julivert. Quan faltin dos minuts per retirar l'arròs del foc, afegiu-hi l'aigua dels ceps, les gambes pelades i la picada d'all i julivert. Si us agrada l'arròs més caldós, podeu incorporar-hi una mica més de suc. Barregeu-ho bé. Finalment apagueu el foc i deixeu reposar l'arròs.