Arròs amb sardines

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Carme Ruscalleda
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Sant Pau, Sant Pol de Mar

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 400 g d'arròs “extra”
  • 20 sardines
  • un xic de farina
  • 4 alls
  • 30 fulles de julivert
  • 1 pebrot verd
  • 150 g de pèsols tendres pelats
  • 100 g de vermut blanc sec
  • 1400 g d'aigua
  • 2 nyores hidratades
  • oli d'oliva
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu les nyores en aigua per hidratar-les i, en una paella antiadherent amb un raig d'oli, fregiu-hi les sardines, prèviament enfarinades, amb un punt de sal, un minut per cada cara. Seguidament, traieu-les de la cassola, reserveu-les i coleu l'oli.

A continuació, piqueu l'all i el julivert, reserveu-ho, talleu petit el pebrot verd i sofregiu-lo a la cassola de les sardines durant un parell de minuts.

Mentre l'aigua del pebrot s'evapora, grateu la polpa de les nyores, poseu-la en un bol juntament amb l'aigua, que ja teniu mesurada, i tritureu-ho amb el pímer.

Tot seguit, poseu l'all i el julivert a la cassola amb el pebrot, deixeu-ho enrossir uns 30 segons, afegiu-hi el vermut blanc i deixeu que s'evapori del tot. Quan s'hagi evaporat, aboqueu l'aigua amb nyora a la cassola i espereu que arrenqui el bull. Després, poseu-hi l'arròs, deixeu-ho coure 6 minuts sense remenar, afegiu-hi els pèsols, rectifiqueu-ho, si convé, de sal i deixeu-ho coure tot junt durant 7 minuts més a foc baix.

Finalment, retireu la cassola del foc, col•loqueu-hi al damunt les sardines, tapeu-la i deixeu-ho reposar durant 2 minuts abans de servir-ho.

I ja per acabar, serviu l'arròs amb la paella.