Arròs amb sardines de la planassa

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Alícia

INGREDIENTS

  • 4 tasses de cafè d'arròs
  • 24 sardines
  • 1 l de brou de peix
  • 6 grans d'all
  • julivert
  • 2 tomàquets
  • 200 g de pèsols
  • safrà
  • oli
  • aigua
  • sal

PREPARACIÓ

Comenceu fent la picada amb l'all, el julivert, sal i una mica de safrà.
Piqueu-ho fins que quedi ben mòlt. Tot seguit, afegiu-hi una mica de tomàquet i seguiu-ho picant. Poseu la picada en una paella amb oli calent i sofregiu-la. A part, heu de tenir preparada aigua calenta perquè el procés d'aquest plat és molt ràpid. Quan el sofregit estigui a punt, afegiu-hi els pèsols (que ja han d'estar una mica escaldats) i aigua calenta perquè s'acabin de coure. 10 minuts després, tireu-hi el brou de peix i saleu-ho. Un cop hagi arrencat el bull, aboqueu-hi l'arròs i deixeu-ho coure 10 minuts més. Remeneu-ho de pressa, i finalment, tireu-hi les sardines, coeu-ho 5 minuts més i ja ho podreu servir.