Arròs amb rap i carxofes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Margaret Nofre
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Sant Carles, Tortosa
INGREDIENTS
- 400 g d'arròs
- 4 supremes de rap
- 3 carxofes
- 2 alls tendres
- 2 cebes tendres
- fumet de peix
- pebre negre
- oli d'oliva
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, poseu la cassola al foc amb una mica d'oli.
Salpebreu el rap i daureu-lo un minut per cada costat. Retireu-lo del foc i reserveu-lo. Poseu més oli a la cassola i afegiu-hi la ceba i els alls. Aneu-ho remenant sense que es dauri. Després apugeu el foc i afegiu-hi el fumet de peix calent (que haureu fet amb cap de rap, espines, peixos de roca, pebre roig i salsa de tomàquet). Tot seguit incorporeu-hi l'arròs i les carxofes, que prèviament haureu posat en remull amb aigua i unes gotetes de llima. Rectifiqueu-ho de sal i de pebre i deixeu-ho coure durant uns 14 minuts. Després incorporeu les supremes de rap i el suquet que hagin deixat anar a la cassola. Deixeu-ho coure 3 o 4 minuts més. Com que l'arròs ha de quedar sucós, és millor menjar-se'l de seguida.
Salpebreu el rap i daureu-lo un minut per cada costat. Retireu-lo del foc i reserveu-lo. Poseu més oli a la cassola i afegiu-hi la ceba i els alls. Aneu-ho remenant sense que es dauri. Després apugeu el foc i afegiu-hi el fumet de peix calent (que haureu fet amb cap de rap, espines, peixos de roca, pebre roig i salsa de tomàquet). Tot seguit incorporeu-hi l'arròs i les carxofes, que prèviament haureu posat en remull amb aigua i unes gotetes de llima. Rectifiqueu-ho de sal i de pebre i deixeu-ho coure durant uns 14 minuts. Després incorporeu les supremes de rap i el suquet que hagin deixat anar a la cassola. Deixeu-ho coure 3 o 4 minuts més. Com que l'arròs ha de quedar sucós, és millor menjar-se'l de seguida.