Arròs amb rap i carxofes

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Margaret Nofre
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Sant Carles, Tortosa

INGREDIENTS

  • 400 g d'arròs
  • 4 supremes de rap
  • 3 carxofes
  • 2 alls tendres
  • 2 cebes tendres
  • fumet de peix
  • pebre negre
  • oli d'oliva
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu la cassola al foc amb una mica d'oli.
Salpebreu el rap i daureu-lo un minut per cada costat. Retireu-lo del foc i reserveu-lo. Poseu més oli a la cassola i afegiu-hi la ceba i els alls. Aneu-ho remenant sense que es dauri. Després apugeu el foc i afegiu-hi el fumet de peix calent (que haureu fet amb cap de rap, espines, peixos de roca, pebre roig i salsa de tomàquet). Tot seguit incorporeu-hi l'arròs i les carxofes, que prèviament haureu posat en remull amb aigua i unes gotetes de llima. Rectifiqueu-ho de sal i de pebre i deixeu-ho coure durant uns 14 minuts. Després incorporeu les supremes de rap i el suquet que hagin deixat anar a la cassola. Deixeu-ho coure 3 o 4 minuts més. Com que l'arròs ha de quedar sucós, és millor menjar-se'l de seguida.