Arròs amb nècores

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Manubens
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Passadís del Pep, Barcelona

INGREDIENTS

  • 6 nècores
  • 1 pebrot verd
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 fulla de llorer
  • 4 cloïsses
  • 8 musclos
  • 2 sípies
  • 4 galeres
  • 6 tomàquets
  • 8 crancs de sorra
  • oli d'oliva
  • pebre vermell dolç
  • 1 copa de conyac
  • 300 g d'arròs
  • sal Per al fumet:
  • 2 cebes de Figueres
  • 1 porro
  • api
  • 1 cap de rap

PREPARACIÓ

Per començar, rossegeu en una cassola amb oli els crancs, les galeres i les nècores tallades amb el seu caldo.
Quan s'hagin rossejat, incorporeu-hi el conyac i flamegeu-ho. Després, retireu el marisc de la cassola. Per fer el sofregit, incorporeu les sípies netes i tallades a la cassola on heu rossejat el marisc. Afegiu-hi sal, el pebrot verd picat, els alls amb pell, la ceba trinxada, els tomàquets pelats i deixeu-ho sofregir. A continuació, incorporeu-hi el pebre vermell dolç, el llorer i el marisc rossejat. Remeneu-ho i afegiu-hi l'arròs. Quan l'arròs estigui daurat, poseu-hi el fumet colat que prèviament haureu preparat bullint les cebes, el porro, l'api i el cap de rap. Deixeu-ho coure 7 o 8 minuts a foc ràpid. Després, afegiu-hi les cloïsses, els musclos i espereu que s'obrin. I ja per acabar, rectifiqueu-ho de sal, deixeu-ho coure 5 minuts més i ja podreu emplatar-ho.