Arròs amb llet

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hotel Pessets

INGREDIENTS

  • 200 g d'arròs
  • 1 l de llet
  • 200 g de sucre
  • 1 pela de llimona
  • 1 canó de canyella
  • canyella en pols

PREPARACIÓ

Poseu l'arròs en aigua freda i deixeu-lo al foc fins que arrenqui el bull, i després escorreu-lo.

En un altre cassó, poseu la llet, la pela de llimona, un tros de canó de canyella i el sucre. Remeneu-ho i espereu fins que comenci a bullir.

Tireu-hi l'arròs i deixeu-ho coure, durant 22 o 24 minuts i a foc lent.

Podeu acabar i presentar aquest plat de 2 maneres. Poseu-lo en dos bols i deixeu-lo refredar a la nevera. Remeneu enèrgicament el d'un bol per tal d'accelerar-ne la refrigeració.

La primera presentació consisteix a espolsar una mica de canyella en pols pel damunt de l'arròs. Per presentar-Io de la segona manera, agafeu l'arròs que s'ha refredat més ràpidament, ompliu-ne uns motlles petits i circulars, i acompanyeu-lo amb un tros de pela de llimona i amb una mica d'escuma de canyella.

Per fer aquesta escuma, poseu nata i canyella a bullir, refredeu-la a la nevera durant 24 hores, i munteu-la com una nata normal. Espolseu una mica de sucre sobre l'arròs, i cremeu-lo amb el cremador.