Arròs amb llet

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    L'arròs és un aliment ric en hidrats de carboni de lenta assimilació, el que vol dir que ens proporciona energia de llarga durada. En podem menjar un parell de dies a la setmana.

INGREDIENTS

  • Per fer l'arròs amb llet

    1 l de llet

    1 l de nata 35%

    150 g d'arròs bomba

    125 g de sucre

    100 g de mantega

    1 llimona

    1 taronja

    Grand Marnier

    una beina de vainilla

    canonet de canyella

    canyella en pols

     

    Per fer els xips de taronja amb xocolata

    1 taronja

    300 de sucre

    300 d'aigua mineral

    100 g de xocolata

    100 g de nata 35%

    sucre de llustre

PREPARACIÓ

Bullim la llet, la nata, el canonet de canyella, la vainilla, un tros de pela de taronja i un altre de llimona. Quan arrenqui el bull, ho traiem del foc i ho deixem reposar 10 minuts.

Retirem la canyella, la vainilla i les peles de cítrics i  hi afegim l'arròs i el sucre. Ho deixem bullir a foc lent durant 25 minuts.

Un cop ha bullit, hi afegim la mantega i un raig de Grand Marnier. Ho posem en bols i els deixem refredar a la nevera 2 hores.

Barregem els 300 g de sucre amb 300 d'aigua.

Fem suc de taronja (ens el bevem, que és molt bo) i, amb la pell de la taronja, en fem tires com si fossin patates fregides.

Les confitem amb la barreja de sucre i aigua a foc lent durant 15 minuts.

Desfem els 100 g de xocolata amb els 100 g de nata i un rajolí d'aigua mineral a foc lent. Ho remenem perquè no s'enganxi ni es cremi (també ho podríem fer al microones).

Banyem els xips de taronja ben secs amb la xocolata i els estirem sobre d'una safata amb paper de forn. Quan són freds, els posen a la nevera.

Ho servim amb una mica de canyella en pols i ratlladura de llimona per sobre i els xips de taronja amb xocolata.