Arròs amb llet i mantega
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
L'arròs pertany al grup d'aliments rics en hidrats de carboni que ens donen energia de llarga durada, es representa a la base de la piràmide alimentària, i es pot prendre uns dos dies a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
750 g de llet fresca d'ovella
100 g d'arròs bomba
80 g de sucre blanc
30 g de mantega
20 g de sucre morè
1 canonet de canyella
1 raig d'anís
1 llimona
canyella en pols
sal
PREPARACIÓ
- Posem 100 g d'arròs bomba en remull, dins un atuell amb aigua mineral. El netegem i l'escorrem.
- Fem un farcellet aromàtic amb un canonet de canyella i pells de llimona sense la part blanca interior, que ens ho tornaria amarg. El lliguem amb un cordill i el posem en un recipient, juntament amb 750 g de llet fresca d'ovella. Posem el foc al mínim. Ha d'estar entre 75ºC i 80ºC.
- Hi afegim els 100 g d'arròs escorregut, un sospir de sal i ho deixem coure durant 90 minuts, remenant-ho de tant en tant. No ha de superar els 80ºC.
- Passat aquest temps, traiem el recipient del foc i n'enretirem el farcell aromàtic. Hi afegim 80 g de sucre blanc i ho remenem.
- Traiem mantega de la nevera per incorporar-la en fred, en tallem 30 g a trossets i l'anem afegint de mica en mica al recipient de l'arròs amb llet. Ho anem remenant fins que es desfaci la mantega, perquè ens quedi tot ben lligat.
- Hi afegim un raig d'anís, ho remenem de nou i ho servim en bols. Cal deixar-ho refredar abans de filmar-los. Un cop freds, els tapem amb paper film i els posem dins la nevera. Són postres que es mengen fredes.
- Els traiem de la nevera, hi espolsem una mica de canyella en pols per damunt, una mica de sucre morè tapant tota la canyella i ho cremem amb un bufador.