Arròs amb llet i mantega

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'arròs pertany al grup d'aliments rics en hidrats de carboni que ens donen energia de llarga durada, es representa a la base de la piràmide alimentària, i es pot prendre uns dos dies a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 750 g de llet fresca d'ovella   

    100 g d'arròs bomba  

    80 g de sucre blanc

    30 g de mantega  

    20 g de sucre morè

    1 canonet de canyella    

    1 raig d'anís

    1 llimona 

    canyella en pols

    sal

PREPARACIÓ

  1. Posem 100 g d'arròs bomba en remull, dins un atuell amb aigua mineral. El netegem i l'escorrem.
  2. Fem un farcellet aromàtic amb un canonet de canyella i pells de llimona sense la part blanca interior, que ens ho tornaria amarg. El lliguem amb un cordill i el posem en un recipient, juntament amb 750 g de llet fresca d'ovella. Posem el foc al mínim. Ha d'estar entre 75ºC i 80ºC.
  3. Hi afegim els 100 g d'arròs escorregut, un sospir de sal i ho deixem coure durant 90 minuts, remenant-ho de tant en tant. No ha de superar els 80ºC.
  4. Passat aquest temps, traiem el recipient del foc i n'enretirem el farcell aromàtic. Hi afegim 80 g de sucre blanc i ho remenem.
  5. Traiem mantega de la nevera per incorporar-la en fred, en tallem 30 g a trossets i l'anem afegint de mica en mica al recipient de l'arròs amb llet. Ho anem remenant fins que es desfaci la mantega, perquè ens quedi tot ben lligat.
  6. Hi afegim un raig d'anís, ho remenem de nou i ho servim en bols. Cal deixar-ho refredar abans de filmar-los. Un cop freds, els tapem amb paper film i els posem dins la nevera. Són postres que es mengen fredes.
  7. Els traiem de la nevera, hi espolsem una mica de canyella en pols per damunt, una mica de sucre morè tapant tota la canyella i ho cremem amb un bufador.
Anar al contingut