Arròs amb galtes de porc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de porc és rica en proteïnes de bona qualitat i en vitamines del grup B i en ferro, cal prendre'n les parts més magres i retirar-ne el greix visible.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
380 g d'arròs montsianell
2 galtes de porc
2 ossos de pernil de gla
2 porros
2 pastanagues
1 cabeça d'alls
1 fulla de llorer
julivert
llima
oli ove
sal
pebre negre
un raig de vi negre sec
cerfull
1 gra d'anís estrellat en un pot
PREPARACIÓ
- Saltem 2 galtes de porc i 2 ossos de pernil de gla en una olla de pressió amb un raig d'oli d'oliva extra verge.
- Obrim un pot de tomàquets confitats pots buscar la recepta sobre com els vam fer en el capítol "fons d'armari" i en traiem 5, els eixuguem i els tallem a la brunesa.
- Tallem per fer bresa dos porros i dues pastanagues.
- Traiem les galtes rosses i l'os de l'olla. Ho reservem. Posem a l'olla les verdures i una cabeça d'alls sencera. Ho enrossim.
- Posem a escalfar un pot amb 1 litre d'aigua mineral i una boleta d'anís estrellat.
- Afegim a l'olla de pressió les galtes, els dos ossos de pernil i una fulla de llorer. Ho remenem. Aixequem els sucres amb un raig de vi negre
- Traiem l'anís de l'aigua i la posem a l'olla de pressió. Ho tapem i ho deixem que bullim durant 50 minuts. Passat aquest temps, ho enretirem del foc i deixem que reposi 2 hores.
- Rentem 380 g d'arròs montsianell en un colador dins un bol de vidre amb aigua mineral. Repetim l'operació 4 vegades canviant l'aigua.
- Colem el contingut de l'olla de pressió: posem el brou en un pot alt que posem a escalfar i reservem les galtes i els alls.
- Posem un raig d'oli d'oliva en una safata de ferro nosaltres hem fet servir la llauna, la idea és que l'arròs quedi el més baix possible, que no s'encavalquin els grans- i enrossim l'arròs amb un polsim de sal.
- Afegim el brou calent a la paella i la portem al forn a 240º durant 10 minuts.
- Esmicolem les galtes reservades a trossets menuts amb dues forquilles o amb els dits.
- Traiem la paella del forn i hi afegim les galtes esmicolades per sobre. L'enfornem durant 10 minuts més.
- Posem els alls reservats dins el got de la batedora i hi afegim el suc d'una llima, un raig d'oli d'oliva extra verge, julivert, sal i pebre negre. Ho triturem i ho emulsionem. Ho reservem en una mànega.
- Traiem l'arròs del forn i el deixem sobre la vitro tapat amb un drap sec durant 4 minuts.
- Tallem unes quantes fulles de cerfull i ho posem sobre l'arròs..
- SERVIM amb uns puntets d'allioli per sobre i les herbes.