Arròs amb gadagangs, sèpia, musclos i cloïsses

INGREDIENTS

  • 1 sèpia mitjana
  • 1 ceba petita
  • 200 g de tomàquet
  • 1 branca de julivert
  • 3 dents d'all
  • 1/4 de pebrot vermell petit
  • 400 g d'arròs
  • 1,5 l de brou de crancs
  • 12 gadagangs (escamarlans)
  • 12 musclos
  • 12 cloïsses
  • 1 grapat de pèsols
  • sal
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

1. En primer lloc netejarem la sèpia i pelar la ceba, després tallarem les dues coses en dauets que posarem a sofregir en una paella amb un raig d'oli d'oliva generós.

2. Un cop estiguin rossos afegirem el tomàquet, el julivert, els alls i el pebrot passats pel braç elèctric i ho deixarem coure fins que quedi ben sofregit.

3. A continuació incorporarem l'arròs, li farem unes remenades perquè es barregi bé i acte seguit afegirem el brou.

4. Rectificarem de sal, afegirem els pèsols i quan faci uns deu minuts que bull, incorporarem tota la closca.

5. Els darrers cinc minuts de cocció, els farem al forn per evitar que se'ns aferri en excés.



Comentari

Per fer el brou cal utilitzar només crustacis, si pot ser crancs o galeres. És important no fer servir peix sencer.